EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-11-2023 18:18

Muğla’da Dünya Diyabet Günü Etkinliği Düzenlendi

Muğla’da Dünya Diyabet Günü Etkinliği Düzenlendi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında diyabet hakkında toplumsal bilinci arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi farkındalık standı kurularak vatandaşlarımızın şeker ölçümü yapıldı.


Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü öğrencilerinin de katılımıyla hastaneye başvuran bireylere diyabet ve sağlıklı beslenme konularında bilgi verilmiş, diyabet her aileyi ilgilendirir broşürü, Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi diyabet okulu tanıtım broşürü, örnek yürüyüş program listesi ve sağlıklı beslenme öneri broşürleri dağıtılmıştır.
4 saatte yaklaşık 460 kişinin parmaktan yapılan şeker ölçümü diyabet risk taramasında, 22 kişide yapılan ölçümde kan şekeri sonuçlarının yüksek ve diyabet semptomları olduğu fark edilmiştir. Bu kişiler aç karnına en yakın sağlık kuruluşuna şeker taramalarını yaptırmak  için yönlendirilmiştir.
62 kişide de kan şekeri değerlerinin sınırda olduğu görülmüştür. Bu kişiler de gizli diyabet tanısı açısından değerlendirilerek gerekli bilgilendirme yapılmış, dengeli beslenme ve egzersiz önerileri anlatılarak sağlık kontrollerini düzenli yaptırması önerildi. 
Öğleden sonra A/Blok -2 gündüz odasında müzik dinletisiyle başlayan programda Araş. Gör.Dr.Kenan ŞAKAR’ın “Diyabete Dur Diyelim” konulu eğitim sunumunu gerçekleştirdi.
Ardından Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Gülhan AKBABA’nın diyabetli bireylerin hastalık hakkında merak ettikleri soru cevap kısmına geçildi. Diyabetik bireylere ara öğün dağıtımından sonra diyabet eğitim hemşiresi Seher KIŞ’ın “Diyabetle Yaşam”, Diyetisyen Cansu DUMAN’ın da “Diyabetik Beslenme” eğitim sunumunu yaptı.
Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fatih ALAŞAN’ın da katılım sağladığı program “14 Kasım Dünya Diyabet Günü”anısına hep birlikte toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

AdminAdmin