BODRUM
Giriş Tarihi : 07-02-2024 15:06

Miraç Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Miraç Gecesi Dualarla İdrak Edildi

 

Yüce dinimiz İslam’a göre, Peygamber Efendimizin, Yüce Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce makama ve ilahi huzura yükseldiği gece olan, beş vakit namazın farz kılındığı, Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesinin verildiği ve “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayetinin vahyedildiği İsra ve Miraç mucizesi” hadisesi olarak Kur’an’da geçen Miraç Gecesi Bodrum’da dualarla idrak edildi. 

Gece münasebetiyle Bodrum Müftülüğü tarafından ilçe genelindeki camilerde düzenlenen kandil programlarında din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahi ve mevlidi şerifler okunup vaazlar edildi. 

Camilerde gerçekleştirilen kandil programlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar yapılan dualara iştirak ederek Miraç gecesini idrak etmenin manevi mutluluğunu yaşadılar. 

Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı Merkez Adliye Camii’nde, İlçe Vaizi Orhan Özgözel Konacık Adayer Camii’nde düzenlenen ‘Miraç Kandili Özel Programı’nda Bodrum halkıyla bir araya geldi.

Merkez Adliye Camii’ndeki Kandil programında sohbet gerçekleştiren Kapancı “İsrâ, Sevgili Peygamberimizin bir gece, Mekke’deki Mescid-i Harâm’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya yolculuğudur. Miraç ise Resûl-i Ekrem’in (s.a.s.) Allah’ın kudret ve azametine şahit; rahmet, mağfiret ve müjdesine nail olduğu kutlu yükseliştir. Bu gecede beş vakit namaz farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti vahyedildi.
Ayrıca bu gece Yüce Allah, Peygamber Efendimize İsra Suresi’nde de yer alan insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan ahlak ve fazilet düsturlarını bildirdi.” ifadelerinde bulundu.

Müftü Kapancı, tüm İslam aleminin Miraç Gecesini tebrik ederek, “Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin. Bu mübarek geceleri kurtuluşumuza, necatımıza vesile eylesin” dedi.

AdminAdmin