ANKARA
Giriş Tarihi : 26-09-2023 14:20

Hüseyin Yayman: İnternet Medyasının Derdi Benim Derdimdir

Hüseyin Yayman: İnternet Medyasının Derdi Benim Derdimdir

Hüseyin Yayman: İnternet Medyasının Derdi Benim Derdimdir

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ı ziyaret etti. Yayman, “Gazetecilerin derdi, internet medyasının derdi benim derdimdir. Sizin yanınızdayım. Gelecek dijitalde” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle resmen kurulan, 81 il ve 20 ülkede ve binden fazla üyesiyle faaliyetlerini sürdüren Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) heyeti TBMM’de TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile bir araya geldi.

“Gazetecilik Daha da Önemli Hale Gelecek”

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, dijital medyanın gazetecilik alanında önemli bir role sahip olduğunu belirterek, “Dijital çok önemli, bu anlatmaya bile gerek yok. Artık New York Times’ın bile dijitale geçtiği ve internet sayfaları üzerinden yayıncılık yaptığı bir dönemde ve kişiselleşen medyanın geldiği noktayı gördüğümüzde ne kadar doğru bir iş yaptığınız ortaya çıkmakta. En önemli sorunlardan bir tanesi çözüldü: İnternet medyasının bir kimlik kazanması. Basın yasası yenilendi. Günümüzde gazetecilik mesleği, bütün meslekler önemini yitirse de önemini yitirmeyecek hatta daha da önemli hale gelecek” dedi.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Basa şu ifadelerini kullandı:

“Biz ayaklarımız yere bassın diye Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne başvurduk. 20’ye yakın kurumdan görüş aldık. Türkiye’de olmayan bir şeyi yaparak 104 kurucu ile birliğimizi kurduk. Cumhuriyet’ten bu yana 52 tane birlik kurulmuş bu kapsamda. Biz 53’üncü birliğiz. Bu da Cumhurbaşkanı’mızın bize olan güvenini gösteriyor. Kendisine de çok teşekkür ederiz. 81 ilde temsilcimiz var, Türkiye’nin en iyi gazetecileri. Ortak alanımız internet haber siteleri üzerinden bir araya gelmek.”

Kuruluş Belgesi Sunuldu

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa görüşmede TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı TİMBİR’in kuruluş kararname belgesini takdim etti.Güvenli internet medyası, manipülasyon ve dezenformasyonun önemine değinen TİMBİR Genel Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak ise kaleme aldığı ‘Güncel Hukuk Yazıları’ adlı kitabını hediye ettiği Yayman’a, TİMBİR Ege Bölge Başkanı Serap Ülkü Özdemir de Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde üretilen özel el işlemeli bakır sağanlık içerisinde Muğla lokumu hediye etti.

Genel Müdür Kaçar Yayman’a BHA’yı Anlattı

Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar, ajansın çalışmaları ile ilgili Hüseyin Yayman’a bilgi verdi. Kaçar, 81 il ve 20 ülkeden güncel, siyasi, ekonomik ve spor alanındaki gelişmeleri İnternet medyasına aktardıklarını söyledi.

TİMBİR ve BHA Heyeti;

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Yayman’ı ziyaret eden TİMBİR heyeti şu isimlerden oluştu;

Dr. Süleyman Hasan BASA – TİMBİR Genel Başkanı
Av. Cüneyd Altıparmak – TİMBİR Genel Başkan Vekili
Muhammet KAÇAR – Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü
Cengiz AKSAN – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Semra A. AKYÜREK – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Adil KOÇALAN – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Serap Ülkü ÖZDEMİR – TİMBİR Ege Bölge Başkanı
Abdurrahman AKSU – TİMBİR Genel Sekreter
Mehmet AYDIN – TİMBİR Başkan Yardımcısı
Fatih TÜTEN – TİMBİR Danışma Kurulu Üyesi
Muammer BALOĞLU – TİMBİR Zonguldak Temsilcisi
Muammer BOSTAN – TİMBİR Sayman Üyesi
Özkan DİKMEN – TİMBİR Trakya Bölge Başkanı
Selçuk ÖZDEMİR – TİMBİR Erzincan Temsilcisi
Veysel CINCIK – TİMBİR Hatay Temsilcisi
Özkan KARAKAYA –BHA Ardahan Temsilcisi

-Birlik Haber Ajansı

AdminAdmin