MUĞLA
Giriş Tarihi : 29-09-2023 12:36

Bakan Fidan'ın Muğla programında gazetecilere yönelik 'Akreditasyon' Krizi

Bakan Fidan'ın Muğla programında gazetecilere yönelik 'Akreditasyon' Krizi

Bakan Fidan'ın Muğla programında gazetecilere yönelik 'Akreditasyon' Krizi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şehir Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Muğla programında gazetecilere yönelik akreditasyon krizi yaşandı. Ulusal ve yerel de görev yapan birçok basın mensubunun, kim tarafından bildirildiği belirlenemeyen basın mensupları listesinde isimleri yer almadığı gerekçesiyle programı takip etmelerine izin verilmedi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023 Şehir Buluşmaları kapsamında bugün Muğla'nın Menteşe ilçesine geldi. 

Fidan’ın ilk olarak Muğla Valiliği’ni ziyaret edeceği ardından AK Parti İl Başkanlığı, esnaf ziyareti, Cuma Namazı ve il danışma kurulu toplantısına katılacağı, daha sonra da Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerini ziyaret edeceği yönünde basın mensuplarına program gönderildi. 

Basın mensupları, sabah saat 10.30’da Bakan Fidan’ın programını takip etmek için valilik önüne geldi. Gazeteciler, Bakan Fidan’ın gelmesini beklerken, AK Parti Muğla İl Başkanlığı ve Muğla Valiliği’nden son dakika açıklaması yapıldı. 

Basın mensuplarının sadece parti binasında düzenlenecek olan basın açıklamasına katılabilecekleri, diğer programların basına kapalı olduğu bildirildi.  Açıklamada, "Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan’ın Şehir Buluşmaları kapsamındaki Muğla ziyaretinde, AK Parti İl Başkanlığı’nda saat 12.00’de düzenlenecek basın toplantısı dışındaki programlar basın takibine kapalıdır. Diğer ziyaretlere ilişkin görüntü paylaşımı whatsapp grubu üzerinden yapılacaktır. Lütfen diğer programları takip etmeye çalışmayalım, görüntü almanıza izin verilmeyecektir" denildi. 

AKREDİTASYON KRİZİ

Bakan programını takip etmek için Muğla Valiliği önüne gelen gazeteciler liste şoku yaşadı. Muğla’da yıllardır görev yapan birçok gazeteci, bakan takip listesinde isimleri yer almadığı için program takibine alınmadı. Duruma tepki gösteren basın mensupları, AK Parti Muğla İl Başkanlığı, Muğla Valiliği ve İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü’nden bilgi almaya çalıştı. 

Bir türlü kendilerine muhatap bulamayan gazeteciler, sorularına da cevap alamadı. İlgili kurumlar topu bir birlerine atarken, programı takip edemeyen basın mensupları işyerlerine geri dönmek zorunda kaldı. 

TEDAVİ GÖREN GAZETECİNİN İSMİ VAR, SAHADAKİLERİN İSMİ YOK

Bakan programını takip etmelerine izin verilmeyen basın mensupları, listede rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir hastane de tedavi gören bir basın mensubunun ismi yer alırken, sahada aktif görev yapan gazetecilerin isimlerinin listede yer almamasına tepki gösterdiler.

Bazı gazeteciler de “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartına sahip olan meslektaşlarımızın isimleri dahi listede yer almadı. Ulusal ajanslarda görev yapan basın mensupları Bakan Fidan’ın programını takip edemedi. Bakanlık personeli ile yapılan görüşmede, listenin Muğla’dan gönderildiği, kendilerinin herhangi bir müdahalesi olmadığını belirttiler. Listeyi kimin, hangi kriterlere göre bakanlığa bildirdiğini öğrenemedik. Kendimize konuyla ilgili muhatap bulamadık. Hastanede uzun zamandır tedavi gören bir meslek büyüğümüzün bile ismi listede yer alırken sahada aktif görev yapan bizlerin isimlerinin olmaması kabul edilemez. Konunun bir an önce aydınlatılmasını, listeyi kimin gönderdiğinin kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz” diyerek duruma tepki gösterdiler.

AdminAdmin