FETHİYE
Giriş Tarihi : 04-09-2023 13:08

SÖZ DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ

SÖZ DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ

SÖZ DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma (HAYPET) Grubundan Selda Korhan, Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezindeki olumsuz koşullar nedeniyle birçok kedi ve köpeğin öldüğünü iddia ederek, Fethiye Belediyesi’nin sokak hayvanlarını önemsemediğini dile getirdi.
Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, bakım evinin durumunun içler acısı, personelin de görevini ihmal ettiğini ileri süren Selda Korhan, “Artık söz değil icraat istiyoruz” dedi.

Yıllardır sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması için mücadele eden, bir çok gönüllü besleme yapan vatandaşa mama ulaştırılması için aracılık yapan HAYPET Gönüllülerinden Selda Korhan, çalışmalarını bir dönem Fethiye Belediyesi ile işbirliği içinde yürütmüştü. Açıklamalarında Belediye yetkililerinin verdikleri sözleri yerine getirmediklerinden yakınan Selda Korhan, Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezinde yaşanan olumsuzlukların düzeltilmesi için avazlarının çıktığı kadar bağıracaklarını dile getirdi.
Selda Korhan’ın yaptığı paylaşımlardan biri şöyle: “Haftalardır Fethiye hayvan bakım evinde ki vukuatları, seyredip de vicdanlara dokunmaması mümkün olmayan videoları paylaşıyorum ve Fethiye belediyesine sesleniyorum, taş olsa erirdi. Bu kadar mı sesi çıkmayan hayvanların sesi olmaya çalışan biz hayvan severleri ve bizlerden başka kimseleri olmayan sokak hayvanlarını önemsemiyorsunuz?
Ne çabuk unuttunuz sizleri oraya, bizleri dinleyin, sorunları çözün diye getirenlerin çoğunun biz hayvan severler olduğunu.
O zaman şimdi genel bir sesleniş yapmak istiyorum:
Diliniz, dininiz, ırkınız ve siyasi görüşünüz ne olursa olsun, şu partidensiniz, bu partidensiniz demeden, var mı içinizde sokak hayvanlarının yaşam haklarını savunan, hak ettikleri hayatı sunmak için avazı çıktığı kadar bağıran biz hayvan severleri duyup, elimizden tutacak, sesinizi duyduk, biz elimizden geleni yapmaya hazırız diyecek olan birileri?
Kendi adıma söz veriyorum, sokak hayvanları için verdiğimiz mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayıp, destek verecek olan ya da olanlar kim olursa olsun, isterse düşmanım olsun, herkesin önünde teşekkür edip, büyüğüm yada küçüğüm demeden önlerinde saygı ile eğileceğim.
Bizler bir şekilde başımızın çaresine bakıyoruz, kendimizi de yönetebiliyoruz, bundan sonra benim için aslı olan bana hizmet vaadinden çok sokak hayvanlarına hizmete öncelik tanıyanlardır.
Söz değil icraat istiyoruz, artık dersimizi aldık, söz verenlere değil, yazılı, hatta noterden taahhüt verenlere inanacağız.
 “Hayat can dostlarımızla güzel, bu dünya hepimize yeter””

AdminAdmin