FETHİYE
Giriş Tarihi : 25-11-2022 16:51

Kadına şiddete karşı yürüyüş gerçekleştirildi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi.

Kadına şiddete karşı yürüyüş gerçekleştirildi

 

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Fethiye’de sahil bandında bulunan Özgecan Anıtı’ndan başlayan etkinlik, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde son buldu. Yürüyüşün ardından konuşan Fethiye Kaymakamı Alper Balcı “Kadına Şiddete hayır diyoruz. Bunu kabul etmiyoruz bizim toplumumuz böyle bir toplum değil. Buna sıfır tolerans diyoruz” dedi. Yürüyüşte yer alan Fethiye’nin tek kadın Muhtarı Suzan Taşar, “Türk toplumunda aile bütünlüğü önemli ve değerlidir. Biz erkekler ile farkındalık oluşturarak Fethiye’de sıfır tolerans ile Kadına Şiddete yer vermeyerek Kadına El Kalkmaz diyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Fethiye’de yapılan etkinlikte erkekler yaklaşık 2 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve KADES ile bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde sahil bandındaki Özgecan Anıtı önünde başlayan büyük bir bölümü erkeklerin katıldığı farkındalık yürüyüşü Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde sona erdi.

 

Gerçekleşen yürüyüşe Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Cihan Ünal, Fethiye Engelsiz Yaşam Merkezi gençleri ile bazı daire amirleri ve kamu ilgilileri katıldı. Yürüyüş boyunca Engelsiz Yaşam Merkezi gençleri “Kadına el kalkamaz” diye sloganlar atarlarken; “Sevgi ile şiddet yan yana gelmez”, “Kadına her türlü şiddete hayır”, “Kadına şiddet insanlığa ihanettir” şeklinde afişler de taşıdılar.

 

Yürüyüş sonunda Fethiye’nin tek kadın muhtarı, Kesikkapı Mahallesi Muhtarı Suzan Taşar, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddetin farkındalık gününde böyle bir proje gerçekleştirdik. Kadınlarımız annedir, eştir, sevgilidir, abladır, kız kardeştir, kız çocuğudur, torundur… Bizim adımız kadındır. Türk toplumunda aile bütünlüğü önemli ve değerlidir. Biz erkekler ile farkındalık oluşturarak Fethiye’de sıfır tolerans ile kadına şiddete yer vermeyerek, Kadına El Kalkmaz diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı yürüyüşe destek veren herkese teşekkür ederek, “Kadına şiddete hayır diyoruz. Bunu kabul etmiyoruz bizim toplumumuz böyle bir toplum değil. Buna sıfır tolerans diyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

 

AdminAdmin