ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 01-01-2024 10:17   Güncelleme : 01-01-2024 10:45

Yerlikaya: “KALKAN-6” operasyon ve denetimlerinde121 düzensiz göçmen yakalandı

Yerlikaya: “KALKAN-6” operasyon ve denetimlerinde121 düzensiz göçmen yakalandı

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide KALKAN-6 operasyonuyla 121 kişinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya paylaştığı gönderide şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul, Ankara ve İzmir’de Düzensiz Göçmenlere yönelik yılbaşı gecesi düzenlenen “KALKAN-6” Operasyon ve Denetimlerinde 121 Düzensiz Göçmen Yakalandı İnsan Kaçakçılığı Yaparak, Ülkemizi Düzensiz Göçün Hedefi ve Transit Geçiş Yolu Haline Getirmeye Çalışan İnsan Tacirlerine Fırsat Vermeyeceğiz.3 ilde Polisimiz, Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz tarafından 59 Mobil Göç Noktası aracında sahada yapılan denetimlerde; 5179 kişi mobil göç noktalarında kontrol edildi ve 121  Düzensiz göçmen yakalandı.

İstanbul‘da 20 sabit, 32 gezici olmak üzere 52 Mobil Göç Noktası aracımızda 156 uzman personelimiz görev aldı. Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenyurt, Fatih, Kadıköy, Şişli ve Ümraniye ilçelerinde toplumsal alan, meydan, park, metro ve metrobüs çıkışında denetimler yapıldı. Operasyonları ve denetimleri koordine eden Valilerimizi, denetimleri yapan Jandarmamızı, Polisimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızdaki Personelimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.”

ANKARA- BHA

AdminAdmin