GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 01:16

Muğla’da En Büyük Deniz Temizliği Yapıldı

Muğla’da En Büyük Deniz Temizliği Yapıldı

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında,100 ekiple Muğla’nın en büyük katılımlı deniz dibi ve kıyı temizliğini gerçekleştirildi.


Fahri bir Bodrumlu olan Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Holding’in Tüketim Ürünleri CEO’su Bülent Kozlu, Kurumsal İletişim Müdürü Cem Tanrıkılıcı ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın davetiyle bu alandaki faaliyetini izlemek üzere bir grup gazeteciyle birlikte Bodrum’daydı. “Deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliği” adı verilen çalışmaya Eczacıbaşı Holding, Selpak markasıyla önemli destekte bulunuyor.
Etkinlikte, koylara yanaşan 20'ye yakın teknedeki gönüllüler, bölgede kıyı temizliği yaptı. Sahil Güvenlik ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı timler dalış gerçekleştirdi. Güvercinlik koyunda düzenlenen ve onlarca geminin katıldığı etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak da katıldı.
Dalgıçların büyük bir titizlikle yaptığı çalışmalar sonrasında dipten metrelerce uzunlukta kilolarca ağırlıkta hayalet balık ağı çıkarıldı. Bülent Eczacıbaşı, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yapılan çalışmalar tam temizliği sağlamaya yetmez.
Önemli olan ‘kirletmeme’ kültürünü oluşturmak. Bunun için ilköğretim sıralarından itibaren bu kültürü aşılamamız gerekiyor” diye konuştu. Kentte birçok sosyal çalışmaya destekte bulunan Eczacıbaşı, ayrıca Bodrum'un çevresi ve doğası için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarının mesajını verdi.
Denizlerdeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da koylarda toplanan ağların kapladığı alanın 20 bin metrekareye ulaştığına dikkat çekti. Bu da yaklaşık 4 futbol sahasına eşit.
Saylak, "Muğla genelinde 100 ayrı ekip koyları taradı. Taramaya da devam ediyor. Balıkçıların kontrolünden çıkan hayalet ağlar denizin dibinde kalıyor. Bu ağlar, kendiliğinden avı sürdürüyor. Çünkü, balıklar, denizdeki diğer canlılar ağa takılıp kalıyor, kendini kurtaramıyor" bilgilerini paylaştı.
Bölgedeki otellerin, tur teknelerinin, gönüllü vatandaşların katıldığı çalışmalarda traktör tekerinden yatağa kadar 15 ton atık toplandı. Saylak, kent genelinde Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında 100 ekiple temizlik çalışmasının yapıldığını söyledi. Etkinlik kapsamında kovalarla 100 bin çipura ve levrek yavrusu denize bırakıldı. Böylece bir taraftan denizler temizlenirken, diğer yandan balık popülasyonunun da artması sağlanıyor.

AdminAdmin