MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-10-2023 15:58

Dünya Gıda Günü Kutlandı

Dünya Gıda Günü Kutlandı


Dünya Gıda Günü Milas ve Menteşe ilçelerinde öğrencilere su ve gıda israfı anlatılarak kutladı.
Muğla Valiliği, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğünün müşterek çalışması kapsamında gerçekleştirilen Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen Milas ve Menteşe ilçelerine bağlı Kafaca ve Bayır Mahallelerinde öğrencilere su ve gıda israfı anlatıldı.
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte yaptığı konuşmada, bu önemli günün gıda güvenliği, sağlıklı beslenme ve açlığın sona erdirilmesi hedeflerine ışık tuttuğunu ifade etti. Dünya Gıda Günü'nün, gıda sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm yollarını bulmak amacıyla tüm dünyada kutlandığını belirten Akbıyık, "Gıda, yaşam kaynağımızdır. Ancak maalesef dünyada hala açlıkla mücadele eden insanlar bulunmaktadır. Bizler, bu sorunun çözümüne katkı sağlamak ve gelecek nesillere daha bilinçli bir şekilde gıda tüketmeyi öğretmekle yükümlüyüz." dedi.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasında; ''Açlığın son bulduğu, su kaynaklarının verimli ve doğru kullanıldığı bir dünya, bizlerin yol göstericiliği ve çocuklarımızın farkındalığı ile yeşerecek. "Su hayattır, su gıdadır, kimseyi geride bırakma" dedik. Bu anlamlı etkinlikte bizi yalnız bırakmayan Sayın Valimiz İdris Akbıyık'a, Muğla Milletvekilimiz Kadem Mete'ye, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay'a, muhtarlarımıza, öğretmenlerimize ve çocuklarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bir özel teşekkür de, yaşamını eğitime adayan sevgili eşim Aysel Saylak'a olsun. İyi ki varsınız.'' dedi.
Muğla AK Parti Milletvekili Kadem Mete ise Dünya Gıda Günü'nün önemine vurgu yaparak gıda ve su israfının önlenmesi ve açlıkla mücadele amacı taşıyan bir gün olduğuna dikkat çekti. Beslenme bilinci oluşturmanın ve gıda israfını önlemenin toplumsal sorumluluk olduğunu ifade etti.

AdminAdmin