MUĞLA
Giriş Tarihi : 31-08-2023 11:20

Muğla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi.

Muğla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi.

Muğla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi.

Muğla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık’ın ev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.

 

 

Kabul törenine katılmak üzere gelen davetlileri tek tek tokalaşarak karşılayan Valimiz Sayın İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık hanımefendi, katılanların 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Kabul töreninde masaları tek tek dolaşan Vali İdris Akkbıyık ve eşi Sevim Akbıyık hanımefendi engellilerle, şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet ederek konuklarıyla yakından ilgilendi.

 

 

Kutlu zaferin nasıl kazanıldığını anlatan video gösteriminin ardından Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık kabul törenine katılanlara hitaben bir konuşma yaptı.

 

 

Yaptığı konuşmada her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi'nin 101. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gururla kutlandığını belirten Vali İdris Akbıyık “Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Gazi Meclisimizin tüm üyelerini, kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle yâd ediyorum. Aynı şekilde terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimizi şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum” dedi.

 

 

Büyük Zafer’den aldığımız ilham ve cesaretle, vatanımıza ve 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizi daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe taşımak için, var gücümüzle çalışacağımızı söyleyen Vali İdris Akbıyık “Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla milli irademize, istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma kararlılığını sürdüreceğiz. Uğruna nice bedeller ödediğimiz, canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele etmekten de asla vazgeçmeyeceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte büyük Türkiye olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

30 Ağustos Zaferini, gurur ve coşku ile yaşamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anan Vali İdris Akbıyık, katılımcıların, aziz ve necip milletimizin ve kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

 

 

Vali İdris Akbıyık’ın konuşmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanan pasta Valimiz Sayın İdris Akbıyık ve Eşi Sevim Akbıyık Hanımefendi ile Şehit Yakınlarımız, gazilerimiz, protokol üyeleri ve davetlilerle birlikte kesildi.

 

 

Daha sonra seslendirilen Bayrak marşı ile coşan davetliler, ellerinde Türk Bayraklarıyla 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıl dönümünde büyük zaferin gururunu ve mutluluğunu coşkuyla yaşadı.

AdminAdmin