SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 30-08-2023 16:07

BÜYÜK ZAFER 101 YAŞINDA

SEYDİKEMER’DE 101 YILLIK DESTAN GURURLA KUTLANDI

BÜYÜK ZAFER 101 YAŞINDA

Seydikemer’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü Haberleri">yıldönümü düzenlenen törenle coşku ve gururla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de düzenlenen törenle kutlandı. Törene Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Demiriz, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, daire amirleri, belediye birim müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Seydikemer Hükümet Konağı ve Seydikemer Belediyesi önündeki Atatürk heykeline çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla devam etti. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Kıdemli Çavuş Hamza Sürücü yaptı.

Sürücü; “Tarihte emsali görülmemiş eşsiz kahramanlık zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101’inci yıl dönümünü ilk günkü gururu ve heyecanıyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 30 Ağustos Zaferi, Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde yüce Türk Ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını yendiğimiz, esaretin son bulduğu, kahramanlıkların şaha kalktığı, bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuştuğumuz, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olacağının belgesi ve istikbalimizin ölümsüz abidesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencisi Tanem Okuyucu “Vatan İçin” adlı şiirini okudu.

 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli, Kaymakamlık makamında bayram tebriklerini kabul etti.

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı şehitlik mezarlarını ziyaretiyle devam etti. Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli ve beraberindeki heyet ilk olarak şehit Alper Seven ve Osman Tosun’un şehitliklerini ziyaret etti. Şehitliklere karanfil bırakılıp dualar edildi. Daha sonra Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen'in, Eşen Mahallesinde ikamet ailesi ziyaret edildi. Başkan Akdenizli, şehit babası Mehmet Ergen şehit annesi Hacer Ergen ile yakından ilgilendi. Bir süre şehit ailesiyle sohbet eden Kaymakam Büyüker ve Başkan Akdenizli, şehit Adnan Ergen’in anısına taze tutmak için ailesi tarafından hazırlanan odayı ziyaret etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette, Başkan Akdenizli; “Allah şehidimizden ve nice vatan şehitlerimizden razı olsun. Sizler, bizlere şehidimizin emanetisiniz. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa gece gündüz bizi arayabilirsiniz” dedi.

 

AdminAdmin