TARIM
Giriş Tarihi : 20-07-2023 10:29

FETHİYE’DE SULAMA SUYU KAVGASI

FETHİYE’DE SULAMA SUYU KAVGASI

FETHİYE’DE SULAMA SUYU KAVGASI

Fethiye’nin Patlangıç Mahallesi’nde sulama suyu kavgası çıktı. Çiftçiler sulama suyunun, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından baraja çevrilerek 2 gün boyunca salınmamasından dert yandılar.

Olay, Patlangıç Mahallesi, Karacalar Caddesi’nde yaşandı. İddiaya göre o bölgede çiftçilikle uğraşan kişiler hava sıcaklıklarının artmasıyla mahsullerini daha sık sulamaya başladı. Hal böyle olunca sulama suyu yetmedi. Komşular arasında sıra kavgası çıkmasıyla da sorun gittikçe büyüdü. Bir araya gelen çiftçiler sulama suyunun 2 gün arayla kesilmemesi için talepte bulundular. Suyun santrale çevrilerek çiftçiye verilmemesinin çok büyük bir yanlış olduğunu ifade eden Zafer Karadağ, suyun sabah 8’de gelip akşam 20.00’da kesildiğini belirtti.  Karadağ, en azından suyun geceleri de akmasını istedi. Mahsullerinin kuruduğundan dert yanan Zafer Karadağ ve diğer çiftçiler yetkililerin böyle yaparak çiftçiliğin önünün kestiklerini söylediler. 

“Santral Mi Önemli? Çiftçi Mi Önemli?”

Çiftçi Zafer Karadağ, “Sebzelerimiz su olmadığı için tamamen kurudu. Sucuyu arıyoruz ve bize santralin suyu vermediğini söylüyor. Santral mi önemli? Çiftçi mi önemli? Su birliği başkanına sesleniyorum mahsullerimiz kurudu. Biz buranın su parasını ödemediğimizde avukat tarafından icra geliyor. Avukatın parası ayrı icranın parası ayrı… 150 TL’ye icra geldi. Avukata boşu boşuna 650 TL para verdik. Hiçbir bilgilendirme yapmadılar. Yapsalardı öderdik zaten. Şimdi de parasını ödediğimiz suyun mahsullerimizi ne hale getirdiğine bakın! Su olmadığı için yetiştiremiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek. Bizde mi seramızı satıp villa yaptıralım. Her yer villa oldu. Ben çiftçilikle geçiniyorum. Her aradığımız da suyu santrale verdiklerini söylüyorlar. Suyu ilk önce çiftçiye verin. Suyumuz her gün akıyordu. Ama şimdi iki gün arayla geliyor” dedi. 

“Mahsullerim Ziyan Oldu”

Çiftçi Bilal Kısar ise, “ Mahsullerimi sulayamadım. Herkes suladı ben sulayamadım. 100 zaten zeytin ağacım var hepsi ziyan oldu. Aradığımız da santrale verdiklerini söylüyorlar. Geceleri su vermiyorlar. Saat 8 de sular kesiliyor. Zeytinlerimin hepsi kurudu. Bu durum komşularla kavga etmemize neden oluyor” diye konuştu.

AdminAdmin