GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2024 10:26   Güncelleme : 25-01-2024 20:05

Olursa Muğla’da Olur…

Olursa Muğla’da Olur…

Fethiye’nin Dünyaca ünlü mahallelerinden Kayaköy Mahallesi vatandaşları Kınalı Mevkiinde bulunan mahalle mezarlığı içerisinde bulunan camide tuvalet ve abdest alacak  çeşmelerin olmamasından şikayetçi. Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumlulukları altında olan alana mahalle halkının defalarca talebi üzerine daima olumsuz ret cevabı gelirken,  vatandaşlar  tarafından yapılmak istenen tuvalet ve çeşmeye de Muğla Büyükşehir Belediyesi karşı çıkıyor. Ramazan Ayının kapıda olduğunu belirten  Kayaköy halkı, “teravih namazına gelsek bir dert, gelmesek bir dert. Abdest alacak alan ve ihtiyaç giderecek alan yok. Türkiye Yüzyılında olsa olsa bul olay sadece Muğla’da olur” ifadelerini kullandılar. 
Tarihi Rum Evleri ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken ve ziyaret eden Kayaköy Mahallesinin halkı Muğla Büyükşehir Belediyesi ile dertte. Mahalle sınırları içerisinde bulunan ve bakımı ve onarımı Muğla Büyükşehir Belediyesinde olan Kınalı Mevkiindeki mahalle mezarlığında camii var, fakat tuvalet ve abdest alacak çeşme yok. 
Kayaköy Mahallesi muhtar ve aza heyetinin defalarca Muğla Büyükşehir Belediyesine yaptığı tuvalet ve çeşme isteği, daima ret yazısı ile cevaplanırken, tuvalet ve çeşmenin vatandaşlar tarafından yapılmasına da karşı çıkılıyor. 
Kayaköy Mahallesi sakinlerinden 76 yaşındaki Doğan Somyürek, “Benim evim hemen mezarlık kapısının karşısında. Yıllardır da burada ikamet etmekteyim. Mahallemizde herhangi bir cenaze olduğunda, vakit ve Cuma namazlarında, bu alanı bilmeyen vatandaşlarımız camiiye gelerek abdest alabileceği yer soruyor. Biz de mahalle sakini olarak utanıyoruz. Kendi imkanlarım dahilinde evime götürüyorum. Fakat nereye kadar. Yetkililer buraya derhal el atsın” dedi. 
69 yaşındaki Dündar Kıryaman isimli “Ben bu mahalle de doğdum büyüdüm. Mahallemizdeki bu sıkıntı Türkiye’nin başka bir ücrasında yoktur. Namaz kılmak için camimiz var. Fakat camiye girmeden önce ihtiyaç giderecek tuvaletimiz ve abdest alacak çeşmemiz yok. Muğla Büyükşehir Belediyesi yapamıyorsa, bize izin versin. Biz bu ihtiyaçları gidermek için kendimiz hazırız” diye konuştu. 
Bölgeye tatil amaçlı gelip, camiye uğrayarak namaz kılmak isteyen kişilerin, kendisine abdest alacak çeşme bulamadıklarını söylediğinde kendisinin de utandığını söyleyen, İkbal Somyürek ise, “Benim evim mezarlığa en yakın evlerden. Ciddi anlamda sıkıntılarımız var. Gazetelerde, haberlerde okuyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi şunu yapmış, bunu yapmış. Kayaköy’e gelip de bir tuvalet ve çeşme mi yapamıyorlar. Yapmayacaklarsa da izin versinler anamızın babamızın hayrına biz yaptıralım” şeklinde konuştu. 
Kayaköy Mahallesi Muhtar Azalarından Süleyman Çoban ise, ”Mahallemizde turizm işletmeciliği yapıyorum. Kayaköy Mahallemiz gerek tarihi Rum evleri, gerekse de tarihi dokusuyla her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilir. Yani Dünyaya nam salmış bir mahalleyiz. Fakat mahalle mezarlığımızın içerisinde tarihi bir camimiz var. Ne yazık ki camimizin tuvaleti ve çeşmesi yok. Defalarca müracaat etmemize rağmen hep ret yazısı bize ulaştı” dedi. 
Bir başka Muhtar azası Şenol Öztürk ise, muhtarlığın yanı sıra kendinin de bireysel olarak Muğla Büyükşehir Belediyesine tuvalet ve çeşme için dilekçe yazdığını belirterek, “Ne yazık ki bireysel olarak yazdığım talep dilekçesine de olumsuz mesaj verildi. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Bizim siyasetle işimiz yok. Eğer Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bize izin versin mahalle halkı olarak biz kendimiz ihtiyaçlarımızı gidereceğiz. Hiç kimse yanaşmasa bile kaç para tutarsa tutsun ben tüm masrafları karşılayacağım” şeklinde konuştu.

AdminAdmin