GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 18:45   Güncelleme : 05-04-2024 14:33

Doğru Batarya ve Musluk İle Suya Yön Verin

Mutfak ve banyo evin en sık kullanılan bölümleri olmakla birlikte özellikle mutfaklarda fazla vakit geçirilir. Mutfak ve banyolarda kullanılan malzemelerin kaliteli olması ve şık gözükmesi ev işlerini keyif verici aktiviteye dönüştürür. Bu yüzden batarya ve musluklar arasından kullanımı kolay ve sağlam olanları tercih etmenizde fayda bulunur.

Doğru Batarya ve Musluk İle Suya Yön Verin

Batarya ve Musluklar Can, Su Hayattır

Mutfak ve banyo lavaboları, duş sistemleri, birbirinden farklı modelleri ve renk seçenekleri ile kullanıcıların tercihine sunulmuştur. Her tipteki mutfak tezgahına uyumlu, duşakabin ve küvette kullanılabilen batarya ve musluklar kaliteli malzemeler kullanılarak üretilir. Yapıları itibariyle açma kapama fonksiyonu olan bu sistemlerin uzun ömürlü olmaları gerekir. Pirinç ve Krom malzemeden üretilen musluk batarya modelleri bakımı kolay ve estetik görünüm sunarlar. Her iki malzeme yapısı farklı karakteristik özelliklere sahip olup, batarya ve musluklar bu malzemeler ile şekillenmiştir.

Antimikrobiyal yüzeye sahip pirinç malzemeden üretilen batarya musluk çeşitleri zamanla yeşilimsi mistik bir görünüm oluşturur. Geleneksel mutfak dekorasyonlarında tercih edilir. Krom malzeme ise, tehlikeli maddelerin aşındırma etkisine karşı çok dayanıklı yapıya sahiptir. Yüzeyleri oldukça parlak renk skalası geniş ve sağlıklı ürünlerdir.

Mutfakta Keyifli Saatler İçin Uygun Armatür Seçin

Mutfakta verimli zaman geçirmek, çalışırken keyif almak için mutfak eviyenizin yapısına ve zevkinize uygun armatür seçiminiz önemlidir. Lavabo musluk modelleri klasik aç/kapa şeklinde veya fotoselli olarak bulunur. Bunlarda kendi aralarında spiralli, kare, arıtmalı gibi çeşitlerden ibarettir. Suyun akış hızını kolayca ayarlayabileceğiniz, hassas sıcak su ayarı yapabileceğiniz musluk çeşitleri temizleme işlerinde kolaylık sağlar. Tüm modeller mutfak musluk bağlantısına bağlanabilir. Spiral şekilli bataryalar genişleme özelliklerinden dolayı büyük kaplara su koymada avantaj sağlar. Ayrıca farklı noktaların temizlenmesine olanak sunar. Uzatmalı tip modeller ise tencereye su koyma, sürahiye su doldurma kolaylığı sağlar. Bu çeşit batarya ve musluklar;

  • Spiralli Eviye; 150 cm spiral hortumu, ısı ve debi ayarı yapılabilen kartuşu, su tasarruf özelliği ve yerinden çıkabilen el duşu,

  • Tek Gövde Kuğu Eviye; döner borulu, sıcak ve soğuk su giriş bağlantıları, kireç filtreli, köpük akış sistemi,

  • Çift Su Girişli Kare Yüksek Gövde Mutfak Bataryası; çift su girişli döner boru, estetik görünümü ve kaliteli malzeme yapısı. Yüksek gövdesi mutfakta çok rahat kullanım imkânı sunar.

  • Fotoselli Musluklar; kızılötesi özelliği ile elinizi algılayan sensör suyun akışına izin verir. Tasarruf ve hijyen açısından oldukça kullanışlı modellerdir.

Banyonuzu Meditasyon Alanına Çevirebilirsiniz

Günün stresini ve yoğunluğunu nasıl atarsınız? Tabi ki keyif dolu bir banyo seansı ile. Banyo keyfinizi ikiye katlayacak banyo batarya seçiminiz banyodaki zaman ve mekân algınızı değiştirecek. Banyoda kullanacağınız modeller termostatik, normal ve ankastre şeklindedir. Seçim yaparken dekorasyona ve diğer aile fertlerinin kullanımına uygun modeller baz alınmalı. Ankastre duş setlerinin tavana ve duvara sabitlenmesi daha estetik bir görünüm sağlamaktadır. Masaj özellikli duş seti, yükseklik ayarı yapılabilen sürgülü set ve maşraflı duş setleri arasından sabit veya hareketli tercihinizi belirleyebilirsiniz. Banyo için batarya ve musluklar kategorisi altında seçim yapabileceğiniz setler;

  • Tepe duş setleri kare şeklinde tepe duş başlığı ve spiral duş başlığından ibaret olup, iki şekilde kullanılabilir. Masaj özelliği ile keyifli banyo imkânı sağlar.

  • Ankastre duş setleri; sıva altına gömülerek daha estetik bir görünüm sağlar. Tepe başlığı tavan ya da yan duvardan çıkar.

  • Turbo basınçlı duş başlığı; püskürterek masaj etkisi sağlar, suyun akışını dilediğiniz anda kesebilen start stop özelliği, kolay montaj, otel ve ev kullanımına uygundur.

  • Termostatik modelle ise istediğiniz sıcaklık derecesini sabit tutmak için su ısısını ayarlayan sistemlerdir. Enerji tasarrufu sağlar, ani sıcak değişimlerine karşı güvenli ve oldukça estetik tasarıma sahiptir.

Yaşadığınız evi zevkinize göre tasarlayabilirsiniz. Mutfak ve banyolarınızı hayatınızı kolaylaştıracak batarya ve musluklar ile donatmak sizin elinizde. Modeller arasından banyo armatürleri ve mutfak musluk fiyatları malzeme ve model seçimine değişiklik gösterir. Bu nedenle seçim öncesi farklı alternatifleri incelemeniz gerekir. Koçtaş web sitesi birçok farklı marka ve modeli bünyesinde barındırır. Böylelikle siz de modeller arasında karşılaştırma yapabilir istediğiniz ürünü güvenle satın alabilirsiniz.

 

Serkan ÇelikSerkan Çelik

serkancelik