BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 13-07-2023 13:45   Güncelleme : 13-07-2023 14:00

ARTIK YETER!

ARTIK YETER!

ARTIK YETER!

  Ülkemizde ve Muğla'mızda gazetecilere yapılan tehditler ve saldırılar ne yazık ki son bulmuyor. Bodrum’da basın emekçisi arkadaşlarımıza yapılan saldırı ve tehditlerin ardından bugün  de meslektaşlarımıza yönelik yapılan saldırının adresi Ortaca ilçesi oldu. 

  Gazeteci arkadaşlarımız DHA Muhabirleri Cavit Akgün ile Fırat Akay ve BatıHaber İmtiyaz Sahibi Ayşe Sönmez, görevlerini ifa ettikleri esnada kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tehdit edilerek saldırıya uğradılar. Ayrıca Sönmez’in çekim yaptığı sırada cep telefonu bir kişi tarafından gasp edildi. Yaşanan olay sonrası Ayşe Sönmez’in kolunda yaralanma meydana gelirken, Akay ve Akgün’ün ise kendini bilmez kişiler tarafından görüntü almaları engellenerek bölgeden uzaklaştırıldılar. 

  Dijital medya ve yayıncılar derneği olarak  Meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı Muğla’da bulunan tüm gazetecilere yapılmış sayıyoruz. Gazetecilere yönelik her geçen gün artan saldırı, tehdit ve şiddet olaylarına karşı tüm kamuoyunu sorumluluğa davet ediyoruz. Böyle olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Meslektaşlarımızın sonuna kadar yanındayız.

AdminAdmin