SAĞLIK
Giriş Tarihi : 30-11-2023 13:06

“Yaşam İçin Yarış” Kanserle Mücadeleye Devam Ediyor

“Yaşam İçin Yarış” Kanserle Mücadeleye Devam Ediyor

“Yaşam İçin Yarış” projesi kanserle mücadeleye devam ediyor. Kanser hastalığı ile mücadele etmek amacıyla 2015 yılından itibaren Fetav tarafından düzenlemekte olan “Yaşam İçin Yarış” koşusunun her yıl olduğu gibi bu yıl ki geliri de; Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği için kullanıldı.
Bu güne kadar “Yaşam İçin Yarış” etkinliklerinden elde edilen gelirle Fethiye Devlet Hastanesine; gastroskopi,  bronkoskopi cihazları, endoskopi yıkama cihazı, kemoterapi koltukları, doku takip cihazı, onkoloji tıbbi yardım butonları, tekerlekli sandalye ve bilgisayarlar temin edildi. Geçtiğimiz Ekim ayında 8’incisi düzenlenen “Yaşam İçin Yarış” koşusundan elde edilen gelirle Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniğine kemoterapi koltukları,  tekerlekli sandalye ve bilgisayarları Fetav yetkilileri tarafından teslim edildi.
“MADDİ SIKINTI YAŞAYAN KANSER HASTALARINA DESTEK SAĞLAMAKTAYIZ”
“Yaşam İçin Yarış” koşusu projesi ile ilgili açıklamada bulunan Fetav Müdürü Dilek Dinçer “Çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen kanserle mücadeleyi amaçlayarak,  farkındalık  yaratmak üzere Fetav’da  (Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı)  bir araya gelen yerli ve yerleşik yabancı gönüllülerle birlikte, “Yaşam İçin Yarış” adıyla  önemli bir etkinlik düzenliyoruz.  İlk kez 2014 yılında Fethiye’de yaşamayı  seçen  İngiliz vatandaşı  Sevgili George Rımmer ve eşi öncülüğünde; o dönem İngiltere’de her yıl  400 ayrı yerde “Race For Life” adıyla  düzenlenen  5 Km’lik koşudan esinlenerek yola çıktık. İngiltere’ de  bir yılda elde edilen 56.000.000 Sterlin tutarındaki bağışın, kanser araştırmaları için harcandığını öğrendiğimizde, bizler de kansere dikkat çekmek ve Fethiye Devlet Hastanesi  Onkoloji Kliniğine katkıda bulunmak amacıyla ilçemizde “Yaşam İçin Yarış” Projesini başlattık.  Bir yıla yakın süren hazırlık çalışmalarının ardından,   ilk koşu  12 Nisan 2015 Tarihinde gerçekleşti. Beşkaza Meydanı’ndan başlayarak, 2.Etap Sahil Bandı üzerinden Karayolları mevkiine kadar devam eden ve yine Beşkaza Meydanında sona eren etkinlik, renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. “Yaşam İçin Yarış”  5km’lik serbest bir şekilde gerçekleşen koşudur.  Burada ana hedefimiz rekabetçi bir yarış düzenlemek değil, kanser konusunda farkındalık yaratmaktır. Katılanlar koşabilirler  ya da yürüyebilirler. Bu güne kadar Yaşam İçin Yarış etkinliklerinden elde edilen gelirle, Devlet Hastanesine gastroskopi,  bronkoskopi cihazları, endoskopi yıkama cihazı, kemoterapi koltukları, doku takip cihazı, onkoloji tıbbi yardım butonları, tekerlekli sandalye ve bilgisayarlar temin edildi.  Devlet Hastanesine alınan cihazlar sayesinde çok sayıda hastamız Üniversite hastanelerine gitmek zorunda kalmamış, teşhis ve tedavileri hastanemiz imkânlarıyla sağlanmıştır. 2018 Yılından itibaren ilçemizde yaşayan, maddi sıkıntı yaşayan kanser hastalarına da destek sağlamaktayız.  Bu bağlamda; Yol harcamaları, medikal ihtiyaçları, MR vb. giderleri karşılamaktayız. Bu güne kadar 4’ü çocuk olmak üzere, pek çok kanser hastasına destek sağladık. Bu yıl yenilenen kemoterapi koltuklarını, tekerlekli sandalye ve bilgisayarları teslim etmek üzere Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllülerimizle hastanemizi ziyaret ettik. Sayın Başhekim ve onkoloji departmanı doktor, hemşire ve çalışanları ile bir araya geldik. Etkinliğin başarısında büyük katkıları olan sponsorlarımıza, gönüllülerimize, bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

AdminAdmin