SİYASET
Giriş Tarihi : 26-11-2023 12:20   Güncelleme : 26-11-2023 13:33

Tavas CHP Ula Belediye başkan aday adaylığını açıkladı

Tavas CHP Ula Belediye başkan aday adaylığını açıkladı

Muğla siyasetinin renkli isimlerinden Prof. Dr. Bekir Tavas, CHP’den Ula Belediye Başkanı aday adaylığı açıkladı.
Daha önce AK Parti’den Muğla Milletvekili aday adayı, yine AK Parti’den Ula Belediye Başkanı aday adayı, 2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den Ula Belediye Başkan adayı ve son olarak CHP’den milletvekili aday adayı olan Tavas, bu kez de CHP’den Ula Belediye Başkanı aday adayı oldu.
Tavas, CHP Ula İlçe Başkanlığında yaptığı adaylık açıklamasında, 24 Kasım Öğretmenler Gününü ve ilk öğretmen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andığını söyledi.
İlk olarak kendisini tanıtan Tavas, 1972’de Gökova doğduğunu, ilk, orta ve lise eğitimimi Muğla’da tamamladığını anlattı.
Tavas, ilk lisans eğitimini 1996’da bitirerek Ankara Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinden   aldığının altını çizerek, “2. lisans eğitimi ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladım.  Daha sonra hukuk fakültesini bitirdim. 2002 yılında Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında bitirerek Eğitim Bilim Uzmanı Unvanını aldım. 2004- Devlet Lisan Okulu – İngilizce Bölümünü bitirdim, 2011 yılında ise Polis Akademisi Güvenlik Bilimler Enstitüsü Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi alanında doktora eğitimini bitirerek Doktor unvanını aldım. Daha sonra Kamu yönetimi ve hukuk alanında Doçentlik unvanımı aldım.” ifadelerini kullandı.
Profesyonel deneyim olarak 1992 yılından itibaren emniyet bürokrasi içinde çeşitli rütbelerde çalıştıktan sonra 2016 yılında kendi isteğiyle Emniyet Müdürü rütbesinde iken emekli olduğunu belirten Tavas, daha sonra Dr. Doç. Dr. ve Prof. Unvanları ile çeşitli üniversitelerde görev yaptığını, 33 makale, 4 bildiri ve 1 kitabının bulunduğunu dile getirdi.
Tavas, ayrıca Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği EULEX bünyesinde Güvenlik Müşaviri görevlerinde bulunduğunu, İngilizce bildiğini, evli ve ikiz erkek çocuk babası ve torun sahibi olduğunu aktardı.
Siyasi geçmiş olarak 2019 seçimlerinde Ula belediye başkan adayı, 2023 Genel Seçimlerinde CHP’den Milletvekili aday adayı olduğunu hatırlatan Tavas, şöyle devam etti:
“Geçmiş dönemlerde aday olduğumda öncelikle Ula’nın merkezinde ve mahallerinden en ücra köşesinde yaşayan tüm aziz hemşerilerime ve örgüt mensuplarının şahsıma gösterdikleri ilgi, sevgi ve teveccühleri oldu. Bundan dolayı hepsini ayrı ayrı kucaklıyor, en derin selam ve saygılarımı gönderiyorum. Sizlere şükran ve minnet borçluyum. Bugünlere gelmemde hemşerilerin desteği çoktur. Şundan emin olmanızı istiyorum ki gösterdiğiniz ilgi ve sevgiye layık olmak için tüm gücümle çalışacağım. Tabı hiçbir ilgi ve sevgi karşılıksız oluşmaz ve oluşamaz, benim siz aziz hemşerilerimle ve teşkilat mensuplarıyla kurduğum bu bağ, biraz toprağın ile su buluşması gibidir.”
Tavas, hiçbir şeyin halkın iradesinden ve sevgisinden daha yüce ve kutsal olmadığını söyledi.
Bu şerefli sevgiye ve teveccühe mazhar olduğu için ve kendisine bu duyguları yaşattığı için vatandaşlara teşekkür eden Tavas, “Mühür millet iradesidir, millet sevgisidir. Hiçbir şey bu mührün karşısında duramaz. Eğer siz emanet olarak aldığınız mühre layık olmazsanız, milletin size emanet ettiği mührü geri alması içten bile değildir.” dedi.
Tavas, 30 yıllık bürokrasi, yöneticilik ve akademisyenlik geçmişi olduğuna dikkati çekerek, “Memleketim Ula’da dünyaya geldim ve ömrümün bir kısmını Muğla’da geçirdim. Bu aldığım eğitimler ve yaşadığım süreçler sonunda bugünkü duruma geldim. Tüm ailem ve akrabalarım Ulalı, eşim Ulalı, bundan dolayı Ula’ya aidiyet hissediyor ve vefa borcum olduğunu düşünüyorum. Kamu görevlerinde edindiğim tecrübe ve birikimlerimi siz aziz hemşerilerimin hizmetine sunmanın en iyi platformun, en iyi hizmet etmenin yolunun siyaset arenası olduğunu düşündüğümden dolayı siyasete atıldım. Bu çerçeve de iyilik ve kötülüğe ilişkin belirgin bir düşüncesi olan bir insanım ve şuna inanıyor ki insanların en hayırlısı insanlara faydası (hizmeti) dokunan kişidir. Bu ruh bu bedende olduğu sürece memleketimize hizmet noktasında üzerime ne düşüyorsa. Ben hazırım.” ifadelerini kullandı.
“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM”
“Herkesin, taşın altına elini koyduğunu söylediği yerde biz başımızı koyarız” diyen Tavas, şunları kaydetti:
“Sanırım bu söz gösterilen sevgiyi açıklamakta yeterli olacaktır. Allah beni mahcup etmesin ve bu sevgiye ters düşürecek davranış ve tutumlardan korusun. Siz Hemşerilerimin sevgisine Tevfık Fikret'in şu dizeleriyle cevap vermek istiyorum; 'millet yoludur halk yoludur tuttuğumuz yol, ey halk yaşa ey millet yaşa var ol.’ Bu noktada tecrübe ve birikimlerimi Ula’ya hizmet için, Ula halkının aydınlık geleceği için kullanmak istiyorum. Eğer aday olursam hizmet aşkıyla bütün Ula’yı kucaklayacağım ve herkesin başkanı olacağım. Partimin 2. yüzyıl vizyonu çerçevesinde Ula’yı çağdaş, uygarlık seviyesine çıkarabilecek vizyona sahibim. Ula’nın sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilenlerdenim. Ula için eğitim, turizm, kültür, sağlık, tarım, sosyal, ticari, ekonomi ve teknik alanlarda önemli projelere sahibim. Eğer ben belediye başkanı olursam Ula’da sıra dışı, çalışkan, başarılı, dürüst, bilgili ve çözüm odaklı, gece gündüz örgütlerimin ve her zaman yanınızda olacağıma söz veriyorum. Eğer başkan olursam adil, eşitlikçi ve tarafsızlık düsturu ile hareket ederek, herkesin belediye başkanı olacağım. Bilgi ve tecrübelerim, hizmet aşkım ve çalışma ahlakımla bunu başaracağım. Yaşadığımız bu güzel Ula’yı, ekip ruhuyla, ilçe yönetimleriyle gençlik kolları, kadın kolları yönetimiyle, muhtarlarımla, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle her zaman danışarak fikir alışverişi ederek uyumlu bir şekilde Ula’nın aydınlık geleceği için çalışacağım. Ula’yı hep birlikte yöneteceğiz. Yetkin ve donanımlı ekiplerimizle Ula’mıza yakışan en doğru ve en iyi hizmetleri üreterek, Ula’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yaparak 2. yüzyıl vizyonuyla yöneteceğiz.”
Tavas, bu hedeflere ulaşmak için gece gündüz demeden çalmadıkları kapı, elini sıkmadıkları, halini ve hatırını sormadıkları, derdini dinlemedikleri insan bırakmayacaklarını söyledi.
Alınlarındaki terle göz yaşlarının şakaklarında birleşinceye kadar, küheylanlar gibi yeni nesil belediyecilik anlayışı için koşacağını anlatan Tavas, bunu yapacağına kendi adına söz verdi ve ‘peki siz?’ diye sordu.
“ULA’YI DÜNYA MARKASI YAPALIM”
Tavas, hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde, inançla, azimle ve kararlılıkla çalışarak, sonunda yüzde 100 zafere ulaşacaklarını kaydetti.
Birlik içinde yeni Ula için Atatürk’ün muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için akıl ve bilimi ön planda tutarak beraber yürüyeceklerini anlatan Tavas, “Belirttiğim hedefleri yerine getirmek için her şeyden önce siz kardeşlerimin ve hemşerilerimin bana güvenmesini istiyorum. Çünkü bu yolda hep beraber yürüdüğümüze inanıyorum. Beraber ve ileriye doğru, bu güven duygusunu asla boşa çıkarmayacağımı bilmenizi istiyorum. 31 Mart seçimlerinin hemşerilerimiz için ve Ula'mız için daha aydınlık, daha müreffeh günlerin yeni bir başlangıcı olmasını yürekten diliyorum. Bizler kendimizi Ula'nın ve ülkemizin güçlü ve aydınlık geleceğinin emekçileri olarak görüyorum. Buna içtenlikle inanıyorum. Ula’mızın, ülkemizin barış, huzur ve refahı için milletimizle birlikte gelecek güzel günlere olacağına inanıyorum. Aziz hemşerilerimin daha fazla desteğine ihtiyacım var. Yeni Ula’nın inşasında siyasi aktör olmak için daha fazla desteğin bana vermelerini istirham ediyorum. Öncelikle bugüne kadar partimize katkıda bulunmuş, Ula’ya katkıda bulunmuş büyüklerime teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Gelecekte de Yapılacak daha çok işimiz olduğunu biliyorum. Gelin hep beraber, Ula’yı uçuralım, olması gereken ve hak ettiği yere birlikte taşıyalım. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Türkiye’nin yıldızı yapalım. Büyük bir potansiyele sahip olan Ula’yı dünya markası yapalım. Türkiye’nin en güzel ilçesi olan Ula’yı Türkiye birincisi yapalım.” ifadelerini kullandı.
“YÜZDE 100 KAZANACAĞIZ”
Tavas, şunları aktardı:
“Ula’nın Tüm zenginliklerini ve güzelliklerini tam anlamıyla ortaya çıkaralım. Çünkü biz Ulalıyız, Ula’yı seviyoruz ve Ula’yı hak ettiği yere getirmeye mecburuz ve bu bizim boyun borcumuz. Bir hususu belirtmek istiyorum. Siyaset başlı başına bir sorumluluk ve fedakârlıktır. Ula Belediye aday adaylarının fazlalığı büyük bir zenginliktir, birlikten kuvvet doğar. Hepinize Ula sevdanızdan, Ula’ya hizmet sorumluluğunuzdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Allah hiçbirinizin eksikliğini göstermesin. Tüm Ula’ya ve tüm Muğla’ya ve Türkiye’ye, Cumhuriyet Halk Partisi Ula Belediye Başkanı aday adaylığımı ilan ediyorum. Şunu asla aklınızdan çıkarmayın, herkes için CHP, Ula için CHP. Değişim dönüşüm için CHP. Hak hukuk adalet için CHP. Birleşe birleşe kazanacağız ve yüzde 100 kazanacağız.”

AdminAdmin