SPOR
Giriş Tarihi : 10-07-2023 17:04   Güncelleme : 10-07-2023 17:15

Ölüdeniz Plaj Voleybolu Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak

Ölüdeniz Plaj Voleybolu Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak

Ölüdeniz Plaj Voleybolu  Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak

Güneşi, denizi ve yamaç paraşütü ile Dünya  turizm merkezleri arasında ilk sıralarda yer alan  Ölüdeniz Plajında bu kez de Plaj Voleybolu fırtınası esecek. 4 gün sürecek olan plaj voleybolu fırtınasına birçok ülkeden 52 takımın katılacağını aktaran Babadağ Teleferik İşletmesi Müdürü Cengiz Koçak, “Fethiye’nin adını daha farklı kulvarlarda duyurmak adına çok çalışıyoruz İnşallah seneye Dünya Voleybol Şampiyonasını Ölüdeniz’de gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu. 

TVF Plaj Voleybolu Yaz Serisi Pro Beach Tour, 14-16 Temmuz  tarihleri arasında Ölüdeniz Belcekız Plajında yapılacak turnuva ile devam edecek. Türkiye Voleybol Federasyonu, Dünya Voleybol Federasyonu ve Babadağ Teleferik İşletmesi Kır Tur’un destekleri ile gerçekleşecek olan  turnuvaya yaklaşık 15 ülkeden 50’yi gecik takım katılacak. 

Ölüdeniz ve Fethiye’nin güneş ve kumdan ibaret olmadığını belirten Babadağ Teleferik İşletmesi Müdürü Cengiz Kolçak, “Türkiye’nin Dünya’ya tanıtılmasındaki en önemli plajlardan biri Ölüdeniz plajı. Hatta yaklaşık 800 metre ilerideki Blue Lagoon Türkiye’nin Dünya’ da tanıtım için kullanılan, en çok kullanılan 5 fotoğraftan birini veren yer. Hemen sağ tarafta 1965 zirvesiyle Babadağ Teleferik ve Babadağ bulunmakta. Babadağ ise en son geliştirilen tesislerle Babadağ Teleferik tesisleriyle geçen yıl Dünya’daki bir kalkış alanından yapılan dünya rekorunu kırarak 198.000 uçuş yaptı. Şimdi yukarının getirdiği o buraya yeni çevreyi biz ölüdeniz plajında Ölüdeniz Beach Volley Arena kurarak geliştirme yolunda bazı adımlar attık. Türkiye Voleybol Federasyonu ve Dünya Voleybol Federasyonu ortak çalışmasıyla Babadağ Teleferik sponsorluğunda organizasyonuyla Ölüdeniz Beach Volley Arena da ölüdeniz plajındaki ilk “Pro Beach Work” turu yapıyoruz. Bu, yarışmanın ilk versiyonu olacak. Önümüzdeki yıl burada dünyanın en prestijli dünya kupasını yapmak gibi bir yola çıktık. Önümüzdeki yıl dünya kupasına herkesi bekleriz. Bu yıl iki sahayla 52 takım 104 sporcuyu konuk edeceğiz ve dünyanın çeşitli ülkelerinden iyi takımlarla birlikte aynı zamanda Türk milli takımı ve Türkiye’nin bugüne kadar bu alanda kendini göstermiş önemli takımları da gelecek. Etkinliğin başlangıç günü 14 Temmuz. Aynı gün 15 Temmuz ve 16 Temmuz’da burada müsabakalar olacak. İki sahada bunlar kıran kırana geçecek. Yarışma sonunda para ödülü ile birlikte üç takım erkek ve üç takım kadın takımlar kürsüye çıkacaklar. Hem yarışmaya hem yarışma öncesi hazırlıklara hem de yarışma sonrası ödül ve madalya törenine herkesi bekleriz. Ölüdeniz Beach Volley Arenayla çevresinde bambaşka nitelikli çok özel bir tesis, aynı zamanda bir marka olacak bir kupa kazandırdı” dedi. 

“Ulusal Kanallarda Canlı Yayınlanacak”

Plaj Voleybolunun ulusal kanallarda yayınlanarak bölgenin reklamının biraz daha fazla olacağını kaydeden Koçak, “Aynı zamanda D-smarttan 3 gün boyunca bütün müsabaka canlı olarak yayınlanacak. Türkiye Voleybol Federasyonu youtube kanalında,  Dünya Voleybol Federasyonu youtube kanalında yine canlı yayından müsabakaları takip etmeniz mümkün. Bugüne kadar ölüdeniz plajı sadece bir denize girilen ve güneşlenilen bir yer olarak biliniyordu. 2 yıldır burada yapılan yatırımlarla hem denize girmek için mevcut olan tesislerin niteliğini geliştirdik. Hem de böyle bir organizasyonla aynı zamanda plajı sporla kendisine uygun en uygun yapılabilecek sporla iç içe ve ismi üzerinden markalandıracak bir yere çıkarttık. Bununla ilgili herkesten ve her taraftan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu tepkilerin karşılığını vermekle kalmayıp aynı zamanda bunu alıp yaptıklarımızı bu yarışma sonunda daha yukarı çıkarmış olacağız. Önümüzdeki yılki dünya kupasına hazırlık için” ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin