GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 15:59

Ören’de Kanalizasyonun Tamamlandığı Bölgeler Asfaltlanıyor

Ören’de Kanalizasyonun Tamamlandığı Bölgeler Asfaltlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon çalışmalarında hatların tamamlandığı cadde ve sokaklarda asfalt çalışmaları yapılıyor.  


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmasının 18 bin metresi tamamlandı. Kanalizasyon çalışmasının tamamlandığı alanlarda asfalt ve yol çizgi çalışmaları başlatıldı. 
Milas’ın Ören Mahallesi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi güncel EURO kuruna göre 327 milyon TL’ye mal olacak.
10 Bin Metre Yol Asfaltlandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas ilçesi Ören Mahallesinde başlattığı alt yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 58 bin metrelik kanalizasyon hattının 18 bin metresi tamamlandı. Ekipler kanalizasyon çalışmasının tamamlandığı cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışması yaptı. Büyükşehir ekipleri tamamlanan 18 bin metrelik kanalizasyon hattının bulunduğu alanda 10 bin metre asfalt çalışmasını tamamladı. Ekipler, Ören’de bir yandan kanalizasyon hattı çalışması yaparken diğer yandan tamamlanan alanlarda asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. 
Ören’de devam eden kanalizasyon çalışmaları kapsamında 7 bin 852 metre terfi hattı, 13 bin 380 metre parsel hattı, 48 bin 315 metre şebeke ve kolektör hattı ile 4 adet terfi merkezi yapılacak. 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı 212 Milyon TL’ye mal olacak.
Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ören’de kanalizasyon çalışmasının yanı sıra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi de yapacak. 115 Milyon TL’ye mal olacak Tesis 4.000 m3/gün olarak hayata geçirilecek ve 20 bin nüfusa hizmet verebilecek.  İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinde, mekanik ön arıtma, azot ve fosfor giderimle ileri biyolojik arıtım, çamur susuzlaştırma, koku giderimi, SCADA sistemi ile otomasyon kontrolü gibi son teknoloji sistemleri yer alacak.

AdminAdmin