SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 31-07-2023 16:02

"UZMAN ELLER" PROJESİYLE KENDİ İŞİNİ KURDU

"UZMAN ELLER" PROJESİYLE KENDİ İŞİNİ KURDU

Seydikemer’in Çaltıözü Mahallesi’nde yaşayan genç çiftçi Soner Kavuncu, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Uzman Eller projesine başvurdu ve yüzde yüz hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu.


Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca 81 ilde yürütülen Uzman Eller Projesi'ne başvurusu uygun bulunan girişimcilere 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği verilmeye başlandı. Çaltıözü Mahallesi’nde yaşayan 22 yaşındaki veteriner Soner Kavuncu, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Uzman Eller projesine başvurdu ve yüzde yüz hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu. 

 

 


“İnekler Benim Gelir Kaynağım Olacak”


Çiftçi Soner Kavuncu: “Erzincan Kemaliye yüksekokulundan, Veteriner sağlık ve laboratuvar bölümünden mezunum. Küçüklükten beri hayvancılık işi ile meşgulüm. Bu proje için katılım sağlayan arkadaşlarla görüştüm ve onlar bana çok güzel şeyler anlattı. Bu sayede Muğla il tarım ve orman müdürlüğü ile görüştükten sonra, başvurumu onlara ilettim. Bir süre sonra hibe almaya hak kazandınız diye aradılar, 250.000TL olduğunu söylediler. Bende bunun karşılığında 3 tane süt ineği aldım. Bunun için yetkililere ve görevlilere çok teşekkür ederim. Bu inekler İleride benim gelir kaynağım olacaklar.” İfadelerini kullandı.

DenizDeniz