FETHİYE
Giriş Tarihi : 26-07-2023 11:12   Güncelleme : 26-07-2023 12:06

Fethiye’nin Marka Değeri “Help Beach”

Fethiye’nin Marka Değeri “Help Beach”

Fethiye’nin Marka Değeri “Help Beach”


Fethiye’nin  Yarımada bölgesinde 2016 yılından bu yana farklı bir konsept ile yerli ve yabancı turistlere hizmet veren, Fethiye’de az sayıdaki mavi bayrağa sahip olan koylar  arasında yer alan Help Beach & Yacht Club kurucusu ve işletmecisi Kurban Erkin Koçak, Fethiye’ye kazandırdığı farklı ve örnek koy  işletmeciliği hakkında gazetemiz muhabirinin bu haftaki  konuğuydu. 

 


Fethiye’nin 26 yıllık en önemli marka değerlerinden biri olan Help Beach ve Yatch Clubda müşterilerinin memnuniyeti için her türlü olanakların sağlandığı ve sunulduğunu aktaran Koçak, “Help Beach and Yacht Club olarak  büyümeye ve kendini geliştirmeye devam ediyoruz. İskele Hizmetleri ve “GLAMPİNG-TİNY HOUSE’’ projelerinin de tamamlanması ile uluslararası ” En İyi Orman Koyları” arasında yerini almasını arzu ediyorum” dedi. 

 


-Merhabalar Erkin Bey. Öncelikle sizi kısaca bir tanıyabilir miyiz? 


“İsmim Kurban Erkin KOÇAK. 14.03.1969 doğumluyum. Azerbaycan Kökenli Kafkas bir aileden geliyorum. Eşim Müge çok başarılı bir Pilates eğitmeni ve özel PT stüdyosu sahibidir. Kaya ve Kerem adında (8 ve 10) iki oğlumuz ile Fethiye’de yaşıyoruz. Babam Emekli Gazi Kurmay Albay Yalçın KOÇAK,Kıbrıs Savaşı Kahramanlık ve Şeref Madalyası Sahibi ve uzun yıllar çeşitli Nato Ülkelerinde Askeri Ateşelik  yapmıştır.Ağrı Eleşkirt Alay Komutanı olarak çok etkili operasyonlara Komuta etmiştir.Sayısız Takdirname ve Başarı Ödül Sahibidir. Eğitimimi sırasıyla İlkokul eğitimimi Amerika da bitirdikten sonra sırasıyla, İzmir Özel Türk Koleji, İzmir Atatürk Lisesi, Hacettepe Üniversitesi Amerikan ve İngiliz Dili edebiyatı, Londra British American Drama Academy Tiyatro Sanatları yüksek lisans olarak tamamladım. Londra da BBC de aralıklı olarak 6 yıl sahne sanatları ve sahne tasarımı üzerinde çalıştıktan sonra Ölüdeniz’ e yerleştim.”


-Turizm sektörüne ve iş hayatına kaç yılında nasıl başladınız?


“ İlk işyerim olan Melis Cafe Restaurant’ı üniversite 3. sınıfın yaz tatilinde 1989 yılında Kaş’ta açtım. Ondan sonra 1991 Ölüdeniz Buzz Camping-Restaurant’ı ,Chili Doctors Restaurant-Cafe , Cantina Camping , 1997 Help Beach Restaurant and Camping, 2001 Sugar Beach Club and Camping , 2002 Kemik Club Alsancak İzmir, Box Event Center Levent Marina İzmir, Joy Beach Club Alaçatı, Funky Business Productions İzmir ve birçok yurtiçi ve yurtdışı gece kulübü, restaurant ve cafe-bar tasarım, üretim ve kurulum uygulamaları yaptım. Sayısız uluslararsı sanatçı, DJ, müzik grupları ve show proramlarını Çeşme, İzmir, Bodrum, Fethiye ve Antalya da organizasyon, prodüksiyon-tasarım ve kurulumlarını gerçekleştirdim. Ticaret Odası ve Vergi Dairesine ilk kaydım 1991 yılındadır. O yıldan bu güne hiç aralık vermeden üreterek çalışmalarıma devam ediyorum.”


-Yarımada bölgesinde şuandaki mevcut koy ile nasıl tanıştınız? Yani Help Beach halkla nasıl buluştu?


“2016 tarihinde Ölüdeniz’de 20 yıl çalıştırdığım Help Beach Restaurant and Lounge Cafe’yi Gökgemile koyuna taşıdım. Yaptığım bütün işlerde işin kendisini hep ayrı bir varlık olarak değerlendirerek, tasarımı, üretimi, kurulumu ve işletmeyi bizzat kendim doğal malzemeleri kullanarak yaparım. Çok güvendiğim benimle uzun yıllardan beri çalışan değerli bir çalışma ekibim bulunmaktadır. Gerek servis, gerekse teknik bütün konuları kendi bünyemizde çözecek bilgi ve donanıma sahibiz. Hayalim, tamamıyla kendine özgü, bir ada mantığında kendi kendine yetebilen içinde yeni bir tatil anlayışı ile doğayla iç içe, orman dokusunu bozmadan çevreci ve yaban hayatı koruyan bakış açısı ile “GLAMPİNG-TİNY HOUSE’’ konaklaması , eşsiz sahil işletmesi, kaliteli ve güvenilir servisi, lezzetli restoranları, mixology cafeleri, oyun ve eğlence alanları, marketi, balıkçısı ve tabi ki iskele hizmetleri olan ve her bir ünitesi ve detayı özenle hazırlanmış, kendi sahil yaşam anlayışımızı yansıtan, ailelerin ve dostların rahat edip, uzun ve keyifli vakit geçirebileceği bir yer yaratmaktı. Otuz yıla yakın sahil kampı ve doğa içi yaşantımı - işimi, suyu, elektriği, yolu ve herhangi bir altyapısı olmayan Gökgemile koyuna Help Beach ve Yacht Club’ ı taşıyarak bu hayalimi de gerçekleştirdim. Bu cennet orman koyumuzun , geçtiğimiz 5 yılda ; 950 mt kot farkı olan yol seviyesinden, koyumuzun içerisine 1 km’lik yol yaptık , asfaltladık ve tüm güvenlik önlemlerini aldık. Denizden saatte 80 ton, 30 beygir gücünde özel yaptırdığımız bir dalgıç motoru ile su basabilen bir yangın söndürme sistemi kurduk. Orman Koyu içerisindeki yaklaşık 80 dönümlük arazi içerisine 25 adet yangın dolabı yerleşterdik. 30’ar metre uzunluğundaki hortumları ile her biri aynı anda 40 mt’ye kadar etkili su atabiliyor. Bu sistemin kendine ayrı bir jeneratörü de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 2 adet mobil acil yangın müdahale su tankerimiz bulunmaktadır. Büyük uğraşlardan ve emeklerden sonra Koyumuza kara elektriği çekerek abonelik aldık, geri-dönüşüm ve çöp toplama vergilerini ruhsatlandırıldık. Suyumuzu ve fosseptik arıtmamızı şehir Kanalizasyon şebekesine bağlayarak ruhsatlandırdık, ve Mavi Bayrak almaya hak kazandık. Her bir karesi özenle tasarlanmış ve verilen resmi izinler doğrultusunda doğal karakteristik teması bozulmadan doğaya saygılı her anlamda her yıl daha da ileriye gitmiştir. Dünya sahillerinin Akdeniz’ de buluştuğu bir karaktere sahiptir.” 


-Fethiye halkı veya Fethiye’ye tatil için gelen yerli ve yabancı tatilciler Help Beach’i neden tercih etmelidir? Diğer beachlerden farkı nedir?


“Help Beach and Yacht Club bir ‘trend setter’ olarak, konumu itibarıyla merkezi, güvenli ve olağanüstü bir doğa ile iç içedir. Mevcut yapımızda, çevre oteller ile hizmet anlaşmaları, çalıştığımız 80’e yakın yerel firma ile çok özel anlaşmalarımız , Motorlu ve Motorsuz Su Sporları Parkur İzni, İşyeri Açma ve Çalıştırma Belgesi, Eğlence ve Sahil İşletme Ruhsatı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İşletme Kayıt Ruhsatı, Kanalizasyon Ruhsatı , Tütün ve Nargile Satış İzni, Alkol Satış Ruhsatı, Patent ve Marka Tescil Belgesi, ISO belgeleri mevcuttur. Çok yoğun, aktif ve takipçileriyle 7/24 etkileşimde olan ve içeriklerinin profesyonel olarak hazırlandığı bir sosyal medya (facebook, instagram, youtube, Google My Business ve Pinterest) ağımızın dışında aktif, güncel ve trafiği yoğun bir web sitemiz de mevcuttrur. Rezaevasyon ve akıllı muhasebe sistemimiz. 250 kişilik restoranımız, 30 özel kabana, 200 adet şezlong, iki Cafe ve Restaurantımız , motorlu ve motorsuz su sporları, sertifikalı dalış kursları, her hafta sonu canlı müzik ve show programları, mini market, nargile, Thai ve Bali masajları, çocuk parkı, su eğlence parkı, özel transfer ve taksi hizmetleri, otel servisleri, düğün ve eventler, ücretsiz giriş ve ücretsiz otopark hizmetimiz, 16 metrelik yüzer iskelemiz ile toplamda aynı anda 450 kişiye hizmet veriyoruz. Turizm yaz sezonu 15 Nisan'da başlayıp, 15 Kasım'a kadar devam etmektedir. Bu sürede 36’sı ana kadro olmak üzere toplamda 60 personel ile özenli, kaliteli ve farklı servisimizi vermekteyiz. Personelin 25’i, 20 yıldan uzun bir süredir benimle beraber çalışmaktadır. Misafirlerimiz, Marmaris, Göcek, Kaş, Kalkan, Ovacık, Ölüdeniz, Çalış ve civarında oturan yerli ve yabancıların haricinde, aynı bölgenin otellerinden sağladığımız özel servis ile gelen yerli ve yabancı turistler, İstanbul, Ankara ve İzmir’den tatilini sadece Help’de geçirmek için gelenlerin haricinde Hillside, Lykia World, Barut ve Letoonia gibi exclusive 5 yıldız tatil kompleksleri ve deniz yoluyla gelenlerden oluşmaktadır. Bütün bu geçen yıllar içerisinde şahsım ve Help markası çok temiz bir ahlaki, resmi ve Ticari sicile sahiptir. Bölgemizde çalıştığımız resmi daireler, İlçe Jandarma Komutanlığı, Kıyı Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman ve Tarım Müdürlüğü , Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ile mükemmel İntibalı ve Saygın ilşkimiz bulunmaktadır. Help Beach and Yacht Club büyümeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. İskele Hizmetleri ve “GLAMPİNG-TİNY HOUSE’’ projelerinin de tamamlanması ile, uluslararası ” En İyi Orman Koyları” arasında yerini almasını arzu ediyorum.”


-Öncelikle sizlere ve ekinize başarılarınızın devamını diliyoruz.Dünyanın turizm merkezlerinden birisi olan güzel Fethiyemize böyle bir işletme kazandırdığınız için ve müşterilerinize verdiğiniz değerden dolayı da sizleri tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel projeleriniz ve çalışmalarınızla sizin ve işletmelerinizin adını daha sık duyarız.

 

AdminAdmin