MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-07-2023 10:04

BAŞKAN KARAKUŞ’TAN DATÇA’DAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BAŞKAN KARAKUŞ’TAN DATÇA’DAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BAŞKAN KARAKUŞ’TAN DATÇA’DAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Odanın hizmet alanı içerisinde bulunan Datça’da süre gelen elektrik kesintileri nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla, üye işletmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Başkan Karakuş’un açıklaması şu şekilde: “Değerli üyelerimiz, Datça ilçemizde meydana gelen ADM Elektrik AŞ kaynaklı elektrik kesintisi ve elektrik kesintisine bağlı olarak gelişen su kesintileri nedeniyle, Datça’da faaliyet gösteren üye işletmelerimiz başta olmak üzere vatandaşlar ve turistler son derece mağdur olmuşlardır. Mevsim sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğu bu günlerde yaşanan bu uzun soluklu kesintiler, özellikle üye işletmelerimizin maddi ve manevi kayıplara neden olmuştur. Market dolaplarında, raflarda, otel ve restoran gibi gıda ürünlerinin bulunduğu işletmelerde ürünlerin bozulmasının yanısıra klima, buzdolabı gibi elektronik cihazlarda yaşanan arızalar ciddi bir maddi kayba yol açmıştır. Üstelik özellikle yaz sezonunda ziyarete gelen turistler için son derece olumsuz bir imaja yol açmıştır. ADM Elektrik AŞ ve ilgili kurumlar ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Sürecin takipçisiyiz. Sezonda oluşan bu büyük mağduriyetin ivedilikle giderilmesi son derece önem arz etmektedir. Ancak bu noktada Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yönetim Kurulumuz ile Datçalı komite temsilcilerimiz ile üyelerimizin ileride karşılaşabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına neler yapılabileceğini görüşmek üzere bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. 19 Temmuz Çarşamba günü yaptığımız bu toplantıya Hukuk Müşaviri ve konunun uzmanı hukuk bürosu avukatlarını davet ettik. Görüşülen konular neticesinde, üyelerimizin mevcutta oluşan maddi zararlarının giderilebilmesi amacıyla görüşülen konular ve tespitler şu şekildedir:

1-Öncelikli olarak, oluşan zararlar için Datça Sulh veya Asliye Hukuk Mahkemesine delil tespiti yaptırılması için gerekli başvurunun ivedi olarak yapılması gerekmektedir.

2-Elektronik cihazları (buzdolabı vb beyaz eşyaları) bozulan veya yanan üyelerimizin, ilgili teknik servisten elektrikli kesintileri sebebiyle cihazının bozulduğunu belgeleyen teknik servis raporu alması ve bu rapor ile birlikte ADM Elektrik Dağıtım AŞ’ye bir dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. Dilekçe örneği www.mutso.org.tr web sitemizde mevcut olup, talep eden üyelerimize 0-533-9317350 numaralı whatsapp hattında da gönderilebilir.

3-İşyerleri bu tür zararlara karşı sigortalı olan üyelerimizin sigorta poliçelerindeki teminatlara bakarak makina kırılması veya elektronik cihaz sigorta teminatı varsa öncelikli olarak alacakları servis raporu veya servis faturası ile birlikte sigorta şirketlerine zararlarının tanzim edilmesi ile ilgili gerekli başvuru yapması gerekmektedir.

4-Gerek tespit yaptırılması gerekse ilerideki olabilecek dava ve arabulucuk aşamalarında Odamız hukuk danışmanlık (fikir danışmanlığı) hizmeti verecektir. Bunun için üyelerimizin Odamızın whatsapp hattına (0-533-9317350)  her türlü sorularını iletebilirler. Gelen tüm sorulara hukuk müşavirliğince ivedi olarak geri dönüş sağlanacaktır.”

AdminAdmin