MUĞLA
Giriş Tarihi : 17-06-2023 11:35

TÜRKİYE’NİN BEŞİNCİ YERYÜZÜ PAZARI ARASTA’DA KURULUYOR

TÜRKİYE’NİN BEŞİNCİ YERYÜZÜ PAZARI ARASTA’DA KURULUYOR

 

Slow Food Muğla, Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı için kolları sıvadı. Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret Borsası ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 8 Temmuz’da açılması planlanan üretici pazarı için imzalar atıldı.

Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Slow Food Muğla, tarihi Arasta’da yeryüzü pazarı kurulması amacıyla protokol imzaladı. 15 Haziran Perşembe günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Slow Food Muğla /Arasta Yeryüzü Pazarı Topluluk Sözcüsü Gürkan Tetik katılım sağladı. İmzalanan protokol kapsamında Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı Muğla Menteşe’de tarihi Arasta bölgesinde kurulacak. 8 Temmuz Cumartesi günü ilk pazarın açılması planlanıyor.

Slow Food Yeryüzü Pazarı

Hızlı yaşam temposuna karşı bir duruş geliştirmek ve yok olmaya yüz tutmuş yerel yeme-içme alışkanlıklarını korumak amacıyla oluşturulan Slow Food hareketinin bir parçası olan yeryüzü pazarları, sağlıklı ve hakkaniyetli beslenme kurallarını hayata geçirmek amacıyla kurulmaktadır. İyi, adil ve temiz üretim yapan yerel üreticilerin tüketiciler ile buluşmasının sağlanmasının yanısıra yerel gıda kültürlerinin, yerel tasarımcılarla biyoçeşitliliğin korunması açısından da önemi bir görev üstlenmektedir.

AdminAdmin