GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2023 08:46   Güncelleme : 22-11-2023 18:58

TİMBİR Başkan Vekili Av. Altıparmak RTÜK’ü kaleme aldı; Ebubekir Şahin’in ufku!

TİMBİR Başkan Vekili Av. Altıparmak RTÜK’ü kaleme aldı; Ebubekir Şahin’in ufku!

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Vekili, Star Gazetesi Yazarı Av. Cüneyd Altıparmak, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile ilgili kaleme aldığı yazıda önemli tespitlerde bulundu. Dünü ve bugününü kıyasladığı RTÜK’ün Başkanı Ebubekir Şahin ve yardımcıları ile nasıl bir gelişim kaydettiğini aktaran Altıparmak’ın Star Gazetesinde yayınlanan yazısı şöyle;    

TİMBİR Başkan Vekili Av. Altıparmak kaleme aldı; İşte dünden bugüne RTÜK

“RTÜK, yayıncının ayağına gidiyor!

Türk İnternet Medya Birliğinin, İçişleri Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiği “Medya ve Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında gittiğim Trabzon’dan sonraki durağım Rize oldu. Rize’de gerçekleşen RTÜK bölge toplantısına katıldım.

Yerel ve bölgesel yayıncıları bir araya getiren toplantı gerçekten çok önemli idi. Bir TV sahibinin dediği gibi “Biz RTÜK’ü ceza veren bir kurum olarak biliyorduk, sadece ceza verirdi, muhatap bulamamız mümkün olmazdı, ancak şimdi ilimize kadar geliyor, başkan düzeyinde toplantı düzenliyor, bu çok önemli bir gelişme”.

Bence de durum aynı. Zira iki bölümden oluşan toplantının ilk bölümde “İzleme ve Değerlendirme Dairesi”, “İzin ve Tahsisler Dairesi”, “Kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi”, “İdari ve Mali İşler Dairesi” başkanlarınca dairelerinin görev ve sorumluluklarını içeren bir sunum yapıldı. Sonrasında ikinci bölümde daire başkanları katılımcıların sorularını almak üzere sahneye çıktı.

AdminAdmin