FETHİYE
Giriş Tarihi : 28-08-2023 20:42

CHP’Lİ BELEDİYE “ŞİRKET JEST YAPMAK İSTEMİŞ” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI O ŞİRKET BELEDİYEYİ YALANLADI: “ŞİRKETİMİZ İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

CHP’Lİ BELEDİYE “ŞİRKET JEST YAPMAK İSTEMİŞ” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI O ŞİRKET BELEDİYEYİ YALANLADI: “ŞİRKETİMİZ İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

CHP’Lİ BELEDİYE “ŞİRKET JEST YAPMAK İSTEMİŞ” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI O ŞİRKET BELEDİYEYİ YALANLADI: “ŞİRKETİMİZ İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Türk Bayrağı üzerine adını yazdırıp, sokaklara astırdığı iddiasının ardından belediyeden yapılan "30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, ilçemiz elektrik dağıtım şirketinin çalıştığı reklam ajansı tarafından, Belediyemizden bağımsız olarak bayrak görselleri hazırlanmıştır.” açıklamaya şirketten yalanlama geldi.


AYDEM’DEN yapılan açıklamada, “Bu süreçte şirketimiz ile ilgili yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.


CHP’li belediyeden ve ilgili şirketten yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar, jest yaptığı ileri sürülen şirketten açıklama bekledikleri yönünde sosyal medyadan paylaşımlar yapmaya başladı. 

Göreve geldiği günden bu yana adı farklı skandallarla gündeme gelen CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın, Türk Bayrağı Kanunu’na göre; üzerine herhangi bir görsel konulması veya yazı yazılması yasak olmasına rağmen, Türk Bayrağı üzerine ismini yazarak şehrin farklı noktalarına astırdığı ileri sürüldü.


Rengini şehitlerin kanlarından alan ay yıldızlı bayrak üzerine Karaca’nın isminin, soy isminin, unvanının ve Fethiye Belediyesinin logosunun bastırılması büyük yankı uyandırdı.
Olay sonrası bayrakları gören vatandaşlar tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi.


VALİLİK ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI 


Muğla Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Fethiye ilçemizde ana caddeler üzerindeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına şanlı bayrağımızın üzerine Fethiye Belediye Başkanının adının ve Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığı tespit edilmiştir. Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.


BELEDİYEDEN “JEST” AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI


Konuya ilişkin Fethiye Belediyesi'nden de "Afişi biz hazırlatmadık" açıklaması yapmıştı.
Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:


"Süreçte yaşananlar tam olarak şöyledir: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, ilçemiz elektrik dağıtım şirketinin çalıştığı reklam ajansı tarafından, Belediyemizden bağımsız olarak bayrak görselleri hazırlanmıştır. Söz konusu çalışmada, Fethiye Belediyesi'nin hiçbir dahlinin olmadığının, ilgili reklam şirketi ile herhangi bir görsel ve tasarımın paylaşılmadığının, jest amacıyla yapılan bayrak görselleri için, asılmadan önce tarafımızdan onay istenmediğinin, bu konuyla ilgili hiçbir anlaşma yapılıp, ücret ödenmediğinin, kurumumuzdan habersiz asılan bayrakların, gece yarısı saatlerinde fark edildiği andan itibaren de toplatıldığının bilgisini kamuoyuna sunarız."


“REKLAM ÇALIŞMALARI İLGİLİ ŞİRKET VE REKLAM VERENİN SORUMLULUĞUNDADIR”


Şirketten yapılan açıklamada, “Bölgemizdeki elektrik direkleri, reklam amaçlı kullanılmak üzere kiralanabilmekte olup bu uygulamayla reklam şirketleri mecraların kullanım hakkını elde etmektedir. Direklere asılan tüm reklam çalışmaları, ilgili şirket ve reklam verenin sorumluluğundadır.” ifadelerine yer verildi.


“ŞİRKETİMİZ İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”


Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


“Şirketimizin bu süreçte rolü ise ilgili şirkete kullanım hakkını sağlamakla sınırlıdır. Sürecin takibi, gerekli onayların verilmesi, izin veren kamu idareleri ve/veya yerel yönetimlerin kontrolündedir. Bu süreçte şirketimiz ile ilgili yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” 


“JESTİN SEBEBİ NE?”


CHP’li belediyeden ve ilgili şirketten yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar, jest yaptığı ileri sürülen şirketten açıklama bekledikleri yönünde paylaşımlar yapmaya başladı. 


“FETHİYE BELEDİYESİNİN ARDINDAN, BİR AÇIKLAMA DA AYDEM YAPTI. ŞİMDİ AÇIKLAMA SIRASI REKLAM AJANSINDA OLMALI. BEKLİYORUZ!” başlıklı bir paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:


“Herkes topu başkalarına atsa da ortada bir JEST var. İşte o jestin sebebi önemli. Durup dururken, her türlü riski alıp, kanunları da çiğneyip, hiçbir kimse, hiçbir kurum bana jest yapmıyor. Peki bu jestin sebebi ne olabilir?”

AdminAdmin