MİLAS
Giriş Tarihi : 21-02-2023 17:27

Tokat: “Aklın ve bilimin ışığından asla vazgeçmeyeceğiz”

Milas Belediyesi tarafından ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından belediye bünyesinde görev yapan mühendis ve jeologlarla bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirildi.

Tokat: “Aklın ve bilimin ışığından asla vazgeçmeyeceğiz”

Milas bölgesinde olabilecek deprem felaketine yönelik çalışmalarına devam eden Milas Belediyesi bugün belediye toplantı salonunda mühendis, jeolog ve belediye görevlilerinin katıldığı toplantıda yaşanabilecek deprem felaketi noktasında alınabilecek önlemler ve gerçekleştirecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Bilimin ışığında çalıştıklarını ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “İlçemiz ve ilimiz deprem bölgesinde bulunuyor depremin risklerini, önlemleri doğru ve hızlı bir şekilde biran önce almamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun bilincinde ve farkında olmamız çok önemli. Bu gerçekten kaçmadan, depremle mücadele etmemizin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. On bir ilimizin etkilendiği depremlerde vefat eden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Tokat, “Kahramanmaraş depreminin yaşattığı acıyı ve yıkımı görmek bizlerde büyük bir travma yarattı. Çok üzücü olaylar yaşadık. Doğal afetin, yıkıcı etkisinin hangi boyutlarda olabileceğini bir kez daha gördük. Ben ve ekip arkadaşlarım, olay yerindeydik. Yaraları sarmaya, dertlere derman olmaya çalıştık. O kadim şehirlerin yok olduğunu gördük. Yerel yöneticilerin, birçok sorumluluğu var. Bizim için en büyük sorumluluk insanı yaşatmaktır. Bizler bir taraftan binaları yolları yaparken bir taraftan da hemşerilerimizin can güvenliğini sağlamanın derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

Koordinasyon eksikliği de kayıplara ve acılara yol açıyor. O yüzden bütün ilçe olarak koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu işin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Buraya gelerek katkı sunmanız çok kıymetli. Bugünkü ve sonrasında yapacağımız toplantılar ile kısa zaman içinde aldığımız yolları anlatacağız. Aklın ve bilimin ışığından asla vazgeçmeyeceğiz. İlçemizde verdiğimiz bu başlangıç ile hem örnek olacağımızı hem de hemşerilerimizi bilgilendireceğimizi düşünüyorum. Bu toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin