MENTEŞE
Giriş Tarihi : 06-09-2023 15:26

İl Müdürü Çay, Menteşe’de Uyum Programına Katıldı

İl Müdürü Çay, Menteşe’de Uyum Programına Katıldı

İl Müdürü Çay, Menteşe’de Uyum Programına Katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için 4 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayan okula uyum programı çerçevesinde, okul ziyaretlerini sürdürüyor. Menteşe ilçesinde Akçaova İlkokulunu ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, okula ilk adımını atan ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldu.

Muğla'da yaklaşık 30 bin öğrenci, uyum haftasında okul sıraları ile buluştu. Öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamaları ve okula aidiyet duygusunun gelişmesini hedef alan uyum programının ikinci gününde, aileleriyle birlikte öğrencilere sınıfın iç ve dış ortamı tanıtıldı.

İl Müdürü Emre Çay, Akçaova İlkokulunu ziyaret ederek okula ilk adımını atan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldu. Sınıfları ziyaret eden Çay, okul yöneticileri ve sınıf öğretmenleri rehberliğinde, ailelerin ve çocukların birlikte yer aldığı uyum programı etkinliğine katıldı.

Öğretmenler odasında meslektaşlarıyla bir araya gelen il Müdürü, Uyum Haftası ve Mesleki Çalışma Programı ile başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğretmenlere, velilere, öğrencilere ve tüm ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Okula uyum eğitimleri, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıfa başlayacak öğrenciler için 04 Eylül-08 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ortaokula başlayacak öğrenciler ve velilerinin katılacağı rehberlik uygulamaları ise 11 Eylül-15 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

AdminAdmin