YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 30-03-2024 10:28

KARACA : KÖRFEZİ TEMİZLEMEK AKLINIZA ŞİMDİ Mİ GELDİ ?

KARACA : KÖRFEZİ TEMİZLEMEK AKLINIZA ŞİMDİ Mİ GELDİ ?


Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, yerel seçime saatler kala, halk buluşmaları kapsamında, Cuma akşamı önce Yeni Mahalle’de, daha sonra Foça’da konuştu. 

Bu Pazar günü yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Yeni Mahalle’de ve Foça’da halka hitap etti. Halk buluşmalarında Karaca, son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.  

Coşkulu kalabalıklar tarafından karşılanan Karaca’ya Muğla eski milletvekillerinden Cumhur Yaka, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Demokrat Parti Fethiye eski İl Başkanı Erdal Eroğlu, İlçe Başkanı Osman Kandönmez, CHP’li Meclis üyeleri ve üye adayları ile muhtarlar eşlik etti. 

Bu Numaraları Kimse Yemez

Karaca, konuşmalarında Cuma akşam saatlerinde Fethiye’ye gelen ÇAMUR V adlı deniz temizliği yapan gemi hakkında konuştu. Karaca; “Çarşamba günü geleceğini açıkladıkları deniz dibi temizleme gemisi bugün nihayet gelebildi. Körfez’i temizleyeceklermiş. Körfez’in temizlemek aklınıza yeni mi geldi? 22 senedir hükümetsiniz. 2019 yılında Fethiye’ye 3 Bakan ve Sayın cumhurbaşkanı gelmişti. Gelenlerden biri de dönemin Çevre Şehircilik Bakanı, şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum idi. “Biz bu Körfez’i temizleyeceğiz” dediler. Temizlediler mi 5 yıldır, temizlemediler. Seçime 2 gün kala eski bir gemi gönderdiler. Seçime kalmış 2 gün, 2 günde Körfez mi temizlenir? Fethiye’de çok akıllı seçmenler var. Artık bu numaraları kimse yemez. Seçimi kaybettikleri gibi o gemiler Pazartesi günü Fethiye’den gider.” ifadelerini kullandı. 

Temel Sorunları Büyükşehir Belediyesi İle Birlikte Çözeceğiz 

Kendisini izleyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlere ilişkin sözlerinin yer aldığı bir videoyu izleten Alim Karaca halka hitabında; “Sayın Cumhurbaşkanına hak veriyorum, kendisi doğru söylüyor. Mevcut yasalarla bir ilçe belediyesinin tek başına temel sorunları halledebilmesi hiçbir yerde mümkün değil. Büyükşehir olan yerlerde ilçe belediyelerinin bütçesi, merkezi hükümetten değil, Büyükşehir’den geliyor. 

Elimizde tam 6 tane ayrı anket var. Bu anketlerin hepsine göre, Muğla Büyükşehir Belediyesini CHP, hem de 15-20 puan gibi büyük bir farkla kazanıyor. Fethiye’yi de biz 8 – 10 bin farkla kazanıyoruz. Bu 6 anketten en düşüğünde bile oy oranımız % 44’ü buluyor. Diğer adaylar çok arkamızda kalıyor. O yüzden biz de Fethiye Belediyesi olarak ilçemizin ana sorunlarını şu ana kadar olduğu gibi Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözeceğiz. İmar, altyapı, kanalizasyon, içme suyu, otogar, spor kompleksi gibi büyük yatırımların hepsini Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacağız.
İlk büyük projemiz, Kasım ayında başlayarak, Taşyaka – Ölüdeniz yolunun iyileştirilmesi olacak. İlçe merkezinde kalan otogarın Çamköy’e taşınması ve Taşyaka’da 10 dönümlük araziye büyük bir yüzme havuzu ve spor kompleksi  yapılmasında da Büyükşehir ile birlikte hareket edeceğiz. Büyükşehir’in dev bir bütçesi var. Bundan Fethiye olarak biz de en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
“Belediye 5 Yıldır Yattı” Diyen Muhammet Kökten Bir Tek Önerge Vermemiş 
Alim Karaca ayrıca konuşmasının bir kısmında “Belediye 5 yıldır yatıyor” diyen Ak Parti adayı Muhammet Kökten’e cevap verdi.
Karaca; “İktidar partisinin belediye başkan adayı Sayın Muhammet Kökten kırılmasın, küsmesin, incinmesin. Ama bize “5 yıldır yatıyorlar” demiş. Bu lafı söyleyen Muhammet Kökten 5 yıl boyunca 63 defa olağan oturum yapan Belediye Meclisi oturumlarının tam 20 tanesine hiç gelmemiş. 63 toplantının 20’sinde Muhammet Kökten hiç yok! Geldiğindeyse Fethiye için, kendi mahallesi Ölüdeniz için bir tek önerge bile vermemiş.
Hükümet Fethiye’ye 22 Senede Ne Yapmış?
Kendisinin işinin gücünün kurulu olduğu Ölüdeniz’de biz ekonomik krize, pandemiye, depremlere rağmen, sadece 5 senede, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 860 milyon TL’lik yatırım yaptık. Hisarönü’nün, Ovacık’ın altyapısını bitirebilmek için gece gündüz çalıştık. 121 kilometrelik altyapı hattı çektik. Bölgenin altyapısını da, üstyapısını da bitirdik. 
Ölüdeniz gibi turistik bir yerde otellere tankerlerle su çekiyorlardı. Otellerin suyunu verdik. Biyolojik arıtma ve derin deşarj yapıldı. Hisarönü ve Ovacık bölgesinde, göreve ilk geldiğimiz zaman ağır bir foseptik kokusu vardı, bunu bitirdik. Turistler kokudan, sinekten dışarıda yemek yiyemiyorlardı, bunu çözdük. Fethiye’ye 100 yılda 1 tane biyolojik arıtma tesisi yapılırken, biz hem Ölüdeniz, hem de Fethiye arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkardık. Şu an itibariyle, Ovacık, Ölüdeniz, Hisarönü ve Fethiye merkezde altyapı sorununu çözmüş durumdayız. 
Bunlar hükümetin 22 yılda yaptıklarından daha fazla yatırımlardır. Hükümet Ölüdeniz’e, Fethiye’ye 22 senede ne yapmış? Bir anjiyo cihazını bile Fethiye’ye daha yeni getirebildiler.” diyerek sözlerine devam etti. 
Belediye Parsellerini Hep Satmışlar
Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca sözlerinin devamında ise; “Gençlik Merkezi gibi büyük projelerimiz için büyük arsalara ihtiyacımız var. Kendisi de sosyal demokrat olan Özer Olgun büyüğümüz zamanında “Nazım İmar Planı” ile üretilen onlarca parsel bizden önceki dönemde hep satılmış. Büyük projelerimiz için yer satın almamız gerekiyor. 
Geçen 5 yılda 1 milyon 700 bin metreküp asfalt döktük, kaplama yaptık. Tam 1 milyon metrekareye yakın kilit parke döşedik. Bunları yaparken hiç kimseden 1 Lira “yol katılım payı” almadık. Bizden önceki belediye sizlerden böyle bir para tahsil ederdi.
Biz belediyenin hiçbiryerini hiç kimseye peşkeş çekmiyoruz. Son 5 yılda Fethiye Belediyesine 79 müfettiş gelmiş. Parke taşlarını söktürüp ölçmüşler, çöp konteynırlarının sacını ölçmüşler, çocuk parklarındaki kauçukların kalınlığını ölçmüşler, bir şey çıkmamış. Teftişlerden tertemiz çıkmışız. Yani Devletin müfettişleri de bizim dürüstlüğümüzü görmüşler. Aleyhimize açılan bir tek dava olmamış.” ifadelerini kullandı. 
Halkevleri Zincirini Genişleteceğiz
Karaca; “2019 yılında göreve ilk başladığımızda, ekonomisi zayıf olan bütün yurttaşlarımızın yanında olacağımızı söylemiştik. Her yer özelleştirilmişti. Koylar özelleştirilmişti. Biz 3 tane halk plajı açtık. 6 tane Halkevi açtık. Biz çayı 1 TL’ye, kahvaltıyı 45 TL’ye vermeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde emeklilerimiz, dar gelirli yurttaşlarımız için projelerimize devam edeceğiz. İhale yoluyla Yarımada’da bir koy alıp halk plajı yapmak istiyoruz. Halkevlerini çoğaltıp yaygınlaştıracağız.” dedi.
Ben Yörük Oğluyum, Bazıları Gibi Kaçak Güreşmem
Son günlerde sosyal medyada yaşanan video savaşlarına da değinen Karaca; “Kazanma şansları olmadığını anlayan bazıları iyice çirkinleştiler. 3 sene önceki olayları tekrar gündeme getirmek için videolar pompalıyorlar. Ben pompalamaya çalıştıkları iki olaydan da beraat ettim. 87 yaşındaki anneme, aileme, Fethiyelilere başka yerden gelip kötü söz söyleyenlere gereğini yaptım. Başkalarının geçmişte yaptığı gibi de dublör kullanmadım. Kendi işimi kendim çözerim. Sizin gibi kaçak güreşmem.
Bu kirli kampanyayı yürütenlere seçimden sonra hukuki yollarla gerekeni yapacağız. Şimdiki adaylardan bir tanesi 5 sene önce Facebook’ta “Şikayetim Var Fethiye” diye bir grup kurdurdu. O grubun yöneticileri bugün o adayın Meclis listesinde yer alıyorlar. Utanmadan çöp konteynırının dışına çöp atıp çekip karalama amaçlı yayın yapıyorlar. Bu zihniyetle 1 Nisan’dan sonra hesaplaşacağız. Onlardan sizin hesabınızı sormazsam, adam değilim! Biz seçim kampanyası boyunca geren taraf olmadık. Sizden de son ana kadar sükunetinizi korumanızı rica ediyorum. Biz zaten seçimi aldık, onun için bize saldırıyorlar.
Bölgenin En İyi Hayvan Barınağını Yapacağız 
Burada hayvansever bazı hayvansever dostlarımızı görüyorum. Geçen 5 yılda Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili yapabildiğimiz iyi şeyler de oldu, yapamadıklarımız da oldu. 
Bilmenizi isterim ki; hayvan barınağının tahsisi Fethiye Belediyesi’nde değildi ve orada istediğimiz fiziki çalışmaları yapabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tahsis almamız gerekiyordu. Tahsisi çok uzun bürokratik mücadelelerden sonra, ancak geçen yıl alabildik. Hemen ardından gerekli iyileştirmeleri yapabilmek için projelendirdik ve ruhsatını çıkardık. Burdur’dan üniversite hocalarıyla işbirliği protokolü imzaladık. 50 milyon TL’lık yatırımla bölgemizin en iyi Geçici Bakımevi’ni yapacağız. 

Ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyemiz sokak hayvanlarına mama üretmek üzere bir sistem kurdu. Bazı başka belediyelerde de bunun örnekleri var. Aynısını biz de Fethiye’de uygulayacağız. 

Trafik Sorununun Çözümü İçin Projelerimiz Hazır
Fethiye’nin yıllardır en önemli sorunlarından bir tanesinin trafik ve otopark olduğunu hepimiz biliyoruz. 
İlçe merkezindeki trafik ve otopark konusunda önümüzdeki dönem için planladığımız en büyük yatırımlardan birisi, Salı pazarının olduğu yere katlı otopark yapacağız. Oradan da ilçe merkezine ücretsiz ring seferleri düzenleyeceğiz.
Açtığımız 2 akıllı kavşağa 6 tane de ekleyeceğiz. Böylece ışıklarda beklemeden trafik akacak.
İlçenin tam merkezinde kalan otogarı yine Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Çamköy’deki hal binasının olduğu yere taşımak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu da ilçe merkezindeki trafiği hafifletecek.
Fuar ve Kongre Merkezi’ni de Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni otogarın orada inşa edeceğiz.
Merkezdeki trafiği hafifletmek için hem Ölüdeniz Faralya tarafında, hem de yarımada tarafında alternatif yollar açmak için hazırlıklarımızı tamamladık. 
Foça’ya Kapalı Pazar Alanı 
1.5 yıl kadar önce Foça pazar yerinin tahsisini aldık, projelendirmesini yaptık, ruhsat sürecini hallettik. Önümüzdeki dönem, kaç lira’ya mal olursa olsun, Foça pazar yerinin üstünü kapatıp, modern bir hale getireceğiz.
Gençler İçin Projeler
Gençlerimiz için biri Karagözler’de, biri Tuzla’da olmak üzere iki ayrı Gençlik Merkezi ile Taşyaka’da bir spor kompleksi yapacağız. Muğla makasının arkasında bulunan alana çok fonksiyonlu bir Gençlik Merkezi kuracağız. Bunun için projemiz tamamlandı, ruhsatı aldık. Ücretsiz müzik kursları olacak, kafesi olacak, kütüphanesi olacak. Bunların teknik ve bürokratik hazırlıklarını tamamladık. Buralarda atanmayan öğretmenlerimizden yararlanacağız.

Fakat Gençlik Merkezi gibi büyük projelerimiz için büyük yerlere ihtiyacımız vardı. Kendisi de sosyal demokrat olan Özer Olgun büyüğümüz zamanında üretilen parseller bizden önceki dönemde hep satılmış. Büyük projelerimiz için yer satın almamız gerekliydi. Bugünün değeriyle 50 milyonluk yer almak zorunda kaldık. 

Taşyaka’da 10 dönümlük bir araziye büyük bir yüzme havuzu ve spor kompleksi  yapılmasında da Büyükşehir ile birlikte hareket edeceğiz. 
Öğrencilerimizin üniversite burslarını da bizler sağlayacağız. 500 üniversite öğrencisine burs veriyoruz, bu sayıyı 1000’e çıkarmak istiyoruz. 
Çalış’ta 7-8 dönümlük bir belediye arazisi var. Oraya da yeni bir tenis tesisi inşa etmek istiyoruz.
Tüm bu çalışmalarımıza devam edebilmek için sizlerden 31 Mart günü hem bize, hem Meclis üyesi adaylarımıza, hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ahmet Aras’a destek istiyoruz.

AdminAdmin