CUMHURBAŞKANI
Giriş Tarihi : 08-08-2023 13:56

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AKBELEN AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AKBELEN AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AKBELEN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Akbelen Ormanıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Akbelen Ormanıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın. Bir tane 'ağaç diktik' diyemezler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kemerköy Termik Santrali yıllık 1 milyar dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Ülkemiz için önemli bir milli değer konumundadır. Santralin mevcut kömür kaynağı tükenmek üzere olduğu için yeni kaynaklar bulması gerekir. Son 21 yılda Türkiye toplamda 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Hedefimiz bu rakamı 7 milyara yükseltmektir. Ülkemizde yürütülen kampanyaları 'ağaç sevgisi' veya 'çevre hassasiyetiyle' izah edilemeyecek bir gerçektir.

Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın. Bir tane 'ağaç diktik' diyemezler. Ama biz AK Parti hükümeti olarak milyonlar değil milyarlarca ağaç diktik. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum, başaramadınız, başaramayacaksınız" dedi.

AdminAdmin