SİYASET
Giriş Tarihi : 10-01-2024 13:57   Güncelleme : 10-01-2024 14:43

“SAYLAK: MİLAS’TA 30 YILDA YAPILAMAYAN İŞLERİ 5 YILDA YAPACAĞIM”

“SAYLAK: MİLAS’TA 30 YILDA YAPILAMAYAN İŞLERİ 5 YILDA YAPACAĞIM”

BARIŞ SAYLAK GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU
AK Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçedeki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Saylak, “Bir fırsat verilir ve aday seçilirsem, doğduğum büyüdüğüm kente, Milas’ıma hizmet etmek istiyorum. 30 yılda yapılamayan işleri 5 yılda yapacağımı vaat ediyorum” dedi.

Ak Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteciler ile bir araya geldi. Milas Karya Kır Bahçesi’nde düzenlenen programda, basın mensupları ile tek tek sohbet eden Barış Saylak, Milas’ta ve Muğla’da görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Gazetecilerin çok zor koşullarda, mesai mefhumu tanımadan görev yapmaya çalıştığını söyleyen Saylak, “Gazetecilik, büyük fedakarlık ve sorumluluk isteyen bir meslek. Verdiğiniz mücadeleyi saygıyla izliyorum. Basının özgürce yazabilmesi, onuruyla ve ilkeli bir şekilde görevini yapabilmesi için bizler de üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Her birinize emekleriniz için yürekten teşekkür ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.
Ak Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, kahvaltı sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. 1990 yılından bu yana önce Milas Belediyesi’nde, ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde ve son olarak Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlerinde hizmet verdiğini anlatan Saylak, “Ben bir final yapmak istiyorum. Bunu da Milas’a borcumu ödeyerek yapmayı arzu ediyorum. Çünkü Belediyeciliği hücrelerine kadar biliyorum. Bir birikiminiz varsa, kentinize hizmet etmek istersiniz. Bu herkes için böyle.  Sizlerin arasında da birikimini Milas için değerlendirmek isteyen ve meclis üyeliğine aday olan arkadaşlarımız var. Ben de iş yapmak, üretmek ve doğduğum, büyüdüğüm memleketime bir eser bırakmak istiyorum. Bu kente borcumu ödemeden bu dünyadan çekip gitmek istemiyorum. Aday seçildiğim takdirde bu kentte 30 yılda yapılamayan işleri 5 yılda yapacağımı vaat ediyorum. Takdir Milas halkının.” diye konuştu. 
MİLAS’IN DEĞİŞİM İSTEĞİ VAR
Muğla’nın en bakir, en bereketli ilçelerinden biri olan Milas’ın daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir bir kent olması için çalışacağını söyleyen Barış Saylak, “Milas’ın bir değişim isteği var. Belediyecilik bahanelerin arkasına sığınılarak yapılmaz. Kentin temsilcisi olarak seçilmiş bir belediye başkanı vizyon sahibi olmalı. Kararlı olmalı, cesur bir yüreğe sahip olmalı. İş bilenin kılıç kuşananındır. Belediyecilikte de bu böyledir. Milas gibi bir kentin kaynak yönetimi doğru yapılırsa, adil ve adaletli yapılırsa sorunların pek çoğu kendiliğinden çözülür. Kamu gücünün, Milas gibi alt ve üst yapı yatırımlarının yüzde 50’sini henüz bitirememiş bir kente katacağı artı değeri unutmamak lazım.” dedi. 
Saylak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Seçilirsem, nasıl bir tablo devralacağımı iyi biliyorum. Güllük gülistanlık bir tablo beklemiyor bizi. Cefasına, enkazına her şeyine razıyım. Milas’ta önce sokakların, çocukların, gençlerin güvenliğini sağlamak zorundayız. Kamudan sivil topluma her kesimle iç içe, kimseyi dışlamadan ötekileştirmeden entegre bir kent yönetimini sağlayacağız. Milas Belediyesi’ni kurumsal yapıya kavuşturacağız. İşini onuruyla, namusuyla, liyakatla yapan herkesle birlikte çalışacağız. Belediyeyi, oraya gelen her vatandaş için çözüm üretecek bir yapıya kavuşturacağız.”
Toplantı, soruların ardından sohbet havasında devam etti. Ak Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, günün anısına basın mensuplarına birer çiçek takdim etti.

AdminAdmin