SİYASET
Giriş Tarihi : 18-12-2023 09:43

Yaptırdığı ankette kendisini birinci çıkardı…

Yaptırdığı ankette kendisini birinci çıkardı…

Aday adayları CİMER’e şikayette bulundu!
CHP’Lİ BAŞKAN PARTİSİNİN ADAY ADAYLARINI DA YOK SAYDI!
HABER MERKEZİ

CHP’li başkan yaptırdığı ankette kendisini birinci çıkardı, CHP’li aday adayları duruma tepki gösterirken, diğer partilerin aday adayları da CİMER’e şikayette bulundu!
Skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu kez de diğer aday adaylarının oy oranlarını düşük göstererek algı yarattığı anket skandalı ile gündeme oturdu.
CHP’li başkan hakkında, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak hazırlattığı asılsız anketleri personeller aracılığıyla sosyal medya ve yerel gazetelerde yayınlatarak, diğer aday adaylarını itibarsızlaştırmaya çalıştığı iddiası ile CİMER’e suç duyurusunda bulunuldu. 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP’li aday adayları başta olmak üzere başkan adayları arasında anket polemiği başladı. 
Skandallarıyla ülke gündeminden düşmeyen CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, iddiaya göre; belediye imkanlarını kullanarak bir firmaya anket hazırlattı ve kendisinin ilk sırada çıktığı anket sonuçlarını belediye personellerinin sosyal medya hesaplarından ve bazı yerel gazetelerin internet sitelerinden yayınlattı. 
ADAY ADAYLIKLARINI AÇIKLAMAYAN KİŞİLER VARKEN, AÇIKLAYANLAR ANKET LİSTESİNDE YER ALMADI
Karaca’nın yaptırdığı iddia edilen anket listesinde CHP de dahil olmak üzere aday adaylıklarını açıklayan birçok kişi yer almazken, aday adaylığı açıklamasında bulunmayan isimlerin yer alması dikkati çekti. 
SKANDALLARIN BAŞKANI ANKETTE YÜZDE 48.8 OY ALMIŞ!
Anketi gören CHP’li ve diğer partilerin aday adayları sonuçlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. 
Karaca’nın hazırlattığı iddia edilen ankette; Alim Karaca yüzde 48.4 oy ile açık ara ilk sırada yer alırken, en yakın takipçisi ankette AK Partili olarak lanse edilen İYİ Partili Behçet Saatcı yüzde 38.8, AK Parti aday adayı Muhittin Kayabaş yüzde 31.8, CHP’li aday adayları Mehmet Demir ve Veli Pabuşçu ile AK Partili Yusuf Çaylı ise yüzde 30.9 oy alabildi.
BELEDİYE PERSONELLERİ SOSYAL MEDYALARINDAN PAYLAŞTI İDDİASI
Yanlı olarak algı oluşturmak amacıyla hazırlatıldığı ileri sürülen anket sonuçlarının belediye personelleri tarafından şahsi sosyal medya hesapların paylaşıldığı ve bazı yerel yayın organlarında yayınlatıldığı iddia edildi.  
ADAY ADAYLARI VE VATANDAŞLAR CİMER’E BAŞVURDU   
Bazı aday adayları ve ilçe sakinleri, Karaca’nın “tek taraflı haksız rekabet ve algı operasyonu” yaptırdığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu. 
“FETHİYE BELEDİYESİ PERSONELLERİ VE YÖNETİCİLERİ İLE İLGİLİ BİR SUÇ DUYURUSUDUR”
Bir vatandaş, Facebook’taki “Şikayetim var Fethiye” sayfasından; “Fethiye Belediyesi personelleri ve yöneticileri ile ilgili bir suç duyurusudur!!!” başlığı ile #muğlavaliliği #muğlaemniyetmüdürlüğü #fethiyekaymakamlığı #yüksekseçimkurulu #adaletbakanlığı ve #cimer’i etiketleyerek yaptığı paylaşımda, Karaca’nın belediye imkanlarını kullanarak 2024 seçimlerine yön vermeye çalıştığını öne sürdü.
“HALKIN ÜZERİNDE BASKI KURMAK VE YANLIŞ ALGI OLUŞTURMAK AMACIYLA YAPILAN PROPAGANDA”
Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:
“Fethiye Belediyesi’nin tüm imkanları kullanılarak, hiç bir vatandaşın ve aday adayının haberi olmadan aday adaylarının oy oranları düşük gösterilip, halkın arasında ve toplumda itibar kaybettirme girişiminde bulunulup, anket firmalarında sisteme girildiği zaman karşılığı olmayan ve gerçekleştirilen anket üzerinden 2024 yerel seçimlerine yön vermeye çalışmak, halkın üzerinde baskı kurmak ve yanlış algı oluşturmak amacıyla yapılan bu propaganda ile ilgili TCK 217/A maddesinde düzenlenen halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu, kanunun ‘Özel Hükümler’ başlıklı ikinci kitabının ‘Topluma Karşı Suçlar’ı düzenleyen üçüncü kısmının ‘Kamu Barışına Karşı Suçlar’ başlıklı beşinci bölümünde yer almaktadır. Madde; (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İş bu konu ile ilgili gerekli merci ve kuruluşların gereğini yapmalarını arz ederim.”
AK PARTİLİ BAŞKAN ADAY ADAYI DA CİMER’E BAŞVURDU
AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday adayı Salih Eroğlu da yayınlanan anketin görselini, “T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapmış olduğunuz başvurunuz 2307455570 sayısı ile alınmıştır. Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.” notuyla yaptığı paylaşımda, “Mevcut Fethiye Belediye Başkanın yaptırdığı ve yerel gazetelerde yayınlattırdığı tek taraflı, haksız rekabet ve algı operasyonu yaptırdığı sözde anket hakkında şikayetimizle ilgi makamlara baş vurduk.” ifadelerini kullandı. 
“KORKU ADAMA HER ŞEYİ YAPTIRIR”
Sosyal medyada Karaca’nın anketine tepki olarak yapılan paylaşımların altına ise çok sayıda yorum geldi. 
O yorumlardan bazıları şöyle:
- “Paspatur’u hiç denetlemeyerek Paspatur’u bitirenler kulübü. Bir sorun için bile zabıtayı aradığımızda ‘geliyoruz’ deyip gelmeyerek tekrar tekrar aradığımızda ‘yeter aramayın’ diyen bir belediye. Paspatur’u motor pistine çeviren belediye. Zerre kadar bir denetim yok. Sezonda göstermelik bir iki kere zabıta dolaşır. Maalesef Paspatur’u bitirdiniz. Önceki belediyeciliği ve mevcut belediyeyi Paspatur’u bitirme maharetlerinden dolayı tebrik ederim!!!”
- “Çok uzağa gitmeyin. Gelin 1. Karagözler’e Fethiye’nin merkezi sayılır. Ne hizmet yapılmış görün. (Sıfır otur)”
- “Bizden buna bir tane bile oy yok, açık ve net.”
- “Sokak ortasında turist tartaklayarak ve telefondaki küfürleri ile ahlaki zaaflarını ilan etmiş bir kişi olduğu zaten herkesin malumudur.”
- “Korku adama her şeyi yaptırır.”
-TRAFİKTE DEHŞET SAÇTI
Fethiye'ye tatile giden Çağlar Özbakır, 2020'de trafikte tartıştığı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile şoförünün kendisine hakaret ederek, otomobiline zarar verdiği iddiasıyla polise şikayetçi olmuştu.
-12 DAKİKA BOYUNCA KÜFRETTİ
CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın 2021'de basketbol gönüllüsü olarak tanınan Serkan Yalnız'a 12 dakika boyunca art arda çirkin küfürler ettiği skandal ses kaydı ortaya çıkmıştı. "Kemiklerini kırdıracağım, çocukları zor tutuyorum" ifadelerinin yer aldığı konuşması kamuoyuna yansıyan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca partisi tarafından disipline sevk edilmişti.
- OTOBÜSTEN TÜRK BAYRAĞI ATTI
CHP'li Başkan Karaca'nın 2021'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda otobüs üstünden yere bayrak attığı ve Fethiye halkının yerden topladığı görüntüler de çok büyük tepki çekmişti.
-SEÇİMLERDE GERGİNLİK ÇIKARDI
Bir vatandaş, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminin ardından sokakta yürüdüğü sırada CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve yanındaki bir kişinin saldırısına uğradığını ileri sürmüş ve şikayetçi olmuştu.
- TÜRK BAYRAĞI ÜZERİNE İSMİNİ YAZDIRDI
CHP'li Başkan Karaca, Türk Bayrağı kanununa göre, ay yıldızlı bayrağın üzerine herhangi bir görsel veya yazı yazılması yasak olmasına rağmen geçen 30 Ağustos’ta, rengini şehitlerin kanlarından alan ay yıldızlı Türk Bayrağı üzerine ismini, soy ismini, unvanını ve Fethiye Belediyesi’nin logosunu bastırarak şehrin farklı noktalarına astırmış, "Bu kadarına da pes artık" yorumlarının yapıldığı tepkiler sonrası, bayraklar aynı gün sokaklardan toplatılmıştı. Muğla Valiliği de ilgililer hakkında adli ve idari işlemler başlatmıştı.

AdminAdmin