BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 09-11-2023 23:40

Başkanlardan Başkan Gürün'e teşekkür ziyareti

Başkanlardan Başkan Gürün'e teşekkür ziyareti


Muğla Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz taşıma sorununu çözüme kavuşturması nedeniyle Muğla, Fethiye ve Seydikemer Şoförler Odası Başkanları Başkan Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Türkiye genelinde ücretsiz taşıma ve özellikle 65 yaş üstü yolcu taşımacılığında yaşanan sıkıntıları Muğla’da aldığı kararla çözen ve şoför esnafının yüzünü güldüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Muğla, Fethiye ve Seydikemer Şoförler Odası Başkanları teşekkür ziyaretinde bulundu.
Muğla Şoförler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler Federasyonu Muğla UKOME Temsilcisi Arif Özer Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaretlerinden sonra yaptığı açıklamada 65 yaş üstü taşımacılığı konusunda Büyükşehir Belediyesi ile hak edene hak ettiği kadar ödeme formülü üzerinde çok çalıştıklarını söyledi ve şoför esnafını memnun eden projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.
Arif Özer; “Yıllardır süren 65 yaş üstü bedava taşımacılığı ile ilgili sorunlar her geçen büyümekteydi. Muğla’da Büyükşehir Belediye’miz ve 13 şoförler odası başkanı yaptığımız mutabakatla devletin ödediği 3 bin 375 TL’den sonra Büyükşehir şoför esnafımıza nasıl destek verebilir, araba başına mı, yolcu sayısına göre mi derken 1 yıl öncesi taşınan yolcu sayısının en yüksek oranı baz alınarak yıllık indi-bindi fiyatını hesap ettik. Bu arada kaç liralık yolcu taşıdıysa 3 bin 375 TL yolcu desteği çıktıktan sonra kalan kısmın tamamını Büyükşehir Belediyemiz tarafından şoför esnafımıza ödenecektir. 9 Kasım Büyükşehir meclisinden sonra Aralık 15’e kadar esnaflarımızın hesabına yatmaya başlayacak. Ülke genelindeki bu sorunu bazı belediyeler plakaya, bazıları araç kiralayarak çözüm bulmaya çalışırken en adaletli olacak şekilde yolcu taşımasına göre hak edene hak ettiği kadar formülü Büyükşehir Belediyemiz ile geliştirdik. Çok uğraştık, bu çalışmada büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum.” dedi.
BAŞKAN GÜRÜN; “HEM ŞOFÖR ESNAFIMIZIN HEM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Türkiye gündemini meşgul eden ücretsiz taşınma ile ilgili sorununun sevgi, hoşgörü ve güler yüzün şehri Muğla’da karşılıklı diyalog ve adaletli bir şekilde çözüldüğünü söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu hizmetten yararlanan vatandaşların ve şoför esnafının da bu projeden memnun olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Başkan Gürün; “Ulaşım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımız ve bu hizmetten evine ekmek götüren şoför esnafımız ücretsiz taşıma ve özellikle 65 yaş üstü yolcu taşımacılığı ile ilgili sorunlar yaşıyordu. Devletin şoför esnafına olan desteği ekonomik sıkıntılar, artan maliyetlerle yetersiz kalmaya başlamıştı. Ülkemizin bazı şehirlerinde şoför kooperatifleri ayın birkaç günü 65 yaş üstünü taşırız diye kararlar almaya başlamıştı. Bu sorunların Muğla’mızda yaşanmaması, vatandaşlarımızın mağdur olmaması, şoför esnafımızın da yanında olmak için şoförler odası başkanlarımızla görüştük ve destek projemizi hayata geçirdik. Kasım meclisimizden sonra Büyükşehir olarak şoför esnafımıza taşıdığı yolcu sayısına göre adaletli bir şekilde ekonomik destek sağlayacağız. Muğla’da büyük bir aileyiz ve sevgi, hoşgörü ve güler yüzün şehri Muğla’da yüzler hep gülecek. Şoförler Odası başkanlarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin