MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-03-2024 15:05

“GÜÇLÜ KADINLARLA YELKENLER FORA”

“GÜÇLÜ KADINLARLA YELKENLER FORA”

8" />

 

 

Muğla Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, öğrenci topluluğu ile birlikte “Güçlü Kadınlarla Yelkenler Fora” dedi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl icra Komitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle farkındalık yaratmak ve her kadının kendi başarısına yelken açabileceğini göstermek adına denize açıldılar. için yelken turu düzenledi.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve TOBB Muğla Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları işbirliğinde oluşturulan ‘Genç ve Kadın Girişimciler Öğrenci Topluluğu’nun katılımıyla 6 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliğe KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan önderliğinde icra komitesi üyeleri de katılım sağladı. Etkinlik kapsamında,  Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Zekiye İpci kurulu yalnız bırakmadı.

 

‘Güçlü Kadınlarla Yelkenler Fora‘ sloganıyla gerçekleştirilen program kapsamında Mıknatıs Yatçılık ve UK Sailmakers yat firmaları tarafından yelken turu düzenlendi ve denizcilik ile yelken sporuna ilişkin bilgilendirme yapıldı. Sonrasında firmaların üretim tesisleri ziyaret edildi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan KGK İcra Komitesi Başkanı Çahan, ‘Birliğimizin ve Odalarımızın destekleri; kurul üyelerimizin özverili çalışmaları ile kadın girişimciliği desteklemek ve özendirmek adına pek çok çalışmaya imza atıyoruz. Son olarak öğrenci topluluğumuz ile birlikte, 8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle farkındalık oluşturmak adına bir yelken turu organize ettik. Burada amacımız, genç nesillere kadınların öne çıktığı farklı alanlarda nasıl başarılı işlere imza attıklarını noktasında bir örneklem oluşturmaktı. Eşit fırsatlar sunulduğunda ve kadınlar kararlılıklarını sürdürdüklerinde her sektörde başarılı olabilirler. Etkinliğimiz ile bunu bir kez daha görünür kıldık. Emeği geçen yelken firmalarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanımız Sayın Zekiye İpci’ye teşekkür ediyor, hayatın her alanında emek yoğun çalışma gösteren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi. 

 

AdminAdmin