CUMHURBAŞKANI
Giriş Tarihi : 09-03-2024 13:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail çıkışı

 

 

İlim Yayma Vakfı’nın 53. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin ve İsrail’e dair açıklamalarda da bulundu.

Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail’i hedef alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin en eski en köklü gönüllü teşekküllerinin başında vakfımız geliyor. İlim Yayma Vakfı yarım sarıdan fazla süredir fedakarca çalışıyor. Memleket dahilinde ilmin yayılması için koşturan, emek veren bu uğurda çile çeken tüm vakıf mensuplarına şükranlarımızı sunuyorum. Allah ömür verdikçe milletimiz yetki verdikçe bizlerde sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Yeter ki sizler davasına sahip çıkan nesiller yetiştirmek için emek verin. Gerisi sadece bir zaman meselesidir. Biz niyetimizi temiz tuttuğumuz sürece önümüzü kimse kesemez.

”Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum”

İslam dünyası olarak bir Ramazan’ı daha karşılamaya hazırlanıyoruz. Mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemi ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ancak Ramazan ayını başta Gazze olmak üzere gönül coğrafyamızın pek çok bölgesinde ciddi insani dramlar yaşanırken karşılıyoruz.

Bugüne kadar İsrail’in doğrudan sivilleri hedef alan saldırıları sonucunda 32 binden fazla Filistinli şehit oldu. Filistinlilere soykırım politikası uygulanıyor. Camiler, üniversiteler, okullar ve sivil yerleşik yerleri harabeye döndü. Gıda alan masumların öldürüldüğü barbarlık var. Netanyahu ve güzünü kin börümüş yönetimi insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler’in, Mussolini’nin, Stalin’in, Franco’nun ve modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir.

 

”Gereken her ne ise yapıyoruz”

Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz. 7 Ekim’den bu yana Filistin ve Gazze’nin sesi olduk. Herkesin Hamas’a terör yaftası vurmaya çalıştığı dönemde biz buna açıkça itiraz ettik. Topraklarını korumaya çalışan Filistinli mücahitlere böyle bir yafta çalınamayacağını belirttik. Mısır makamlarıyla son dönemde gelişen ilişkilerimizi, Gazze’ye yardımların ulaştırılması için kullandık. Bölgeye gönderdiğimiz yardımların toplamı 40 bin tonu buldu. Her gün Refah Sınır Kapısı’ndan Kızılay’a ait TIR’lar yardım taşıyor. Aralarında 53 adet ambulans, 1500 jeneratör, 3 bin çadır bulunuyor.

”Erdoğan’dan ”one minute” hatırlatması

Her kim hiç bir şey yapmadılar diyerek hükümetimizi eleştiriyorsa kul hakkına giriyor demektir. Tayyip Erdoğan 15 sene önce katillerin yüzlerine karşı “one munite” diye haykırarak duruyorsak bugünde aynı yerde durmaktadır. Bize haksızlık edenleri kendilerini sorgulamaya davet ediyorum.

”Bize hiç kimse ‘Hamas terör örgütüdür’ ifadesini kullandıramaz”

21 yıl önce göreve gelmeden, daha başbakan değildim Amerika’ya ilk yaptığım seyahatte Amerika’nın ileri gelenleri ile masaya .oturduğumuzda bana Hamas’ı sordular. Ben o zaman kendilerine terör örgütü değil direniş örgütüdür demiştim. O zaman başbakan değilim. Seçimi kazanmış bir partinin lideri olarak da bu seyahati yaptım ve bu cevabı verdim. Şimdi de kimse bize “Hamas terör örgütüdür” ifadesini kullandıramaz.”

Erdoğan, konuşmalarının ardından teşekkürlerini iletti

İlim Yayma Vakfının 53’üncü Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum. 1973’ten beri kuruluş senedindeki ifadesiyle “memleket dâhilinde ilmin yayılmasını teşvik” için koşan, emek veren, bu uğurda çile çeken tüm vakıf mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

AdminAdmin