MİLAS
Giriş Tarihi : 18-08-2023 17:03

Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın Çehresi Açıldı

Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın Çehresi Açıldı

Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın Çehresi Açıldı

Milas’ın simgelerinden biri olan Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın hemen yanında bulunan Yeni Milas Arkeoloji Müzesi’nin yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışmada sona gelindi. Yıkım işleminin ardından Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın çehresinin açıldığı görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş. (YK Enerji) ve IC-Limak Adi Ortaklık arasında düzenlenen protokole, Milas’ın en ilgi çekici kültür varlıklarından biri olan Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın hemen yanında bulunan Yeni Milas Arkeoloji Müzesi yeniden düzenleniyor. Düzenleme kapsamında, Gümüşkesen Mezar Anıtı’nı çevreleyen beton bloklar tek tek yıkıldı.

Milas kamuoyunda “ucube yapı” olarak nitelendirilen Yeni Milas Arkeoloji Müzesi’nin anıtı kapatan bölümlerinin yıkımının tamamlanması sevinçle karşılandı. Bundan sonra detaylı restorasyon sürecine girileceği açıklanan anıtın yeniden görünür olmasının çok önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Tarihi varlıkları koruyacağız derken harap etmek çok trajik durumlar yaratabiliyor. Umarız bir daha böyle bir hataya düşülmez.” diye konuştu.

AdminAdmin