GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-11-2023 17:10

Eniştesini Öldüren Katil Zanlısına, 25 Yıl 5 Ay Hapis

Eniştesini Öldüren Katil Zanlısına, 25 Yıl 5 Ay Hapis

Seydikemer’de inşaatta kullanılan “ağaçlarımı vermedi” tartışmasının ardından av tüfeğiyle eniştesini öldüren ve hakkında müebbet hapis cezası istenen katil zanlısı 25 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Fethiye 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kasten öldürme, mala zarar verme nedeniyle açılan davada katil zanlısı 62 yaşındaki  Muhittin Sülük için savcı mütalaasında müebbet hapis cezası talep ederken, mahkeme ‘iyi hal indirimi’ uygulayıp 25 yıl 5 ay hapis cezası verdi.
Muğla’nın Seydikemer ilçesi Dereköy Mahallesi’nde 11 Ekim 2022 tarihinde Muhittin Sülük, inşaatlarda kullanılan ağaç anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı ve husumetli olduğu 71 yaşındaki eski taksici ve inşaat ustası eniştesi Bayram Sülük’ü bir inşaatta duvara iskele kurarken av tüfeğiyle iki el ateş ederek öldürmüştü.  Muhittin Sülük olay yerinden kaçarken Bayram Sülük’e ait otomobile de taşla camını kırıp zarar vermişti. Jandarmanın yakaladığı katil zanlısı Bayram Sülük, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Eniştesini öldüren Muhittin Sülük için Fethiye 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde kasten öldürme  ve mala zarar verme suçlarından dava açılmıştı. Müebbet hapis talebiyle tutuklu yargılanan Muhittin Sülük ile taraf avukatlarının katıldığı duruşmada karar çıktı. Duruşmaya öldürülen Bayram Sülük’ün kızı Nursel A.’da katılırken, Nursel A. Tutuklu sanığını en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, “Şikayetçiyim. “ İfadelerinde bulundu. Tutuklu sanık Muhittin Sülük yaptığı savunmada, “Bayram’ın amcasının oğlu olduğunu, izinsiz şekilde ağaçlarını alıp kullandığını belirterek, olay günü bir takırtı oldu. Bayram kapının önüne ağaçlarımı yığmış. Kerestelerimi arabayla götürdü. Komşunun oraya vardığında bana ait olan keresteleri indiriyordu. “Benim kerestelerimi niye götürdün, ben kendime ev yapacaktım” dedim. Süleyman beni arkamdan kürekle ittirdi. Yere düştüm. Kalktım. Bu sırada Bayram’da harç teknesiyle bana vurdu. Eve döndüm. Evde birden elime tüfek geçti. Kenardan gittim. Bayram’ı görmeden sıktım. Yerde gömlek vardı. Gömleğine de sıktım. Fark etmemiştim. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum. Öncesinde de havaya 2 el ateş ettim. “ifadelerini kullandı. Eniştesini av tüfeğiyle öldüren Muhittin Sülük son sözünde, “Aileme bakmakla yükümlüyüm. Ailem hasta. Tahliyemi istiyorum.” Dedi.
Mahkeme,  eniştesi Bayram Sülük’ü kasten öldürme suçundan Muhittin Sülük’ü önce müebbet hapis cezasına çarptırırken, iyi hal indirimi uygulayıp cezayı 25 yıl hapis cezası olarak verdi. Muhittin Sülük’e mala zarar verme suçundan da 5 ay hapis cezası verirken, toplam 25 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

AdminAdmin