MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-10-2023 16:01

Şehiriçi Araçlara Kamera Zorunluluğu Getirildi!

Şehiriçi Araçlara Kamera Zorunluluğu Getirildi!

Şehiriçi Araçlara Kamera Zorunluluğu Getirildi!

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız başkanlığında 14 Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlarının katılımıyla toplantı yapıldı.
Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı 14 Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlarının yaptığı toplantıda, şehir içi yolcu taşıma araçlarında kamera bulundurma zorunluluğu getirildi. Şoförlerin, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle iç ve dış kamera ile en az 7 gün kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurması ve aktif halde tutulması zorunlu kılındı.
Araç sahibi şoför esnaflarının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, şehir içi yolcu taşıma araçlarında kamera bulundurma zorunluluğu getirildi.


Şoförlerin, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle iç ve dış kamera ile en az 7 gün kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurması ve aktif halde tutulması zorunlu kılındı.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“26.10.2016 tarih ve 29869 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren araçların imal, tadil ve montajı hakkında yönetmelikte belirtilen standartla uygun olarak; yolcu taşımacılığı faaliyetinde kullanılacak taşıtlarda (ticari taksi, servis, minibüs, otobüs ve halk otobüsleri) 01.01.2024 tarihi itibariyle iç ve dış kamera ile en az 7 gün kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurması ve aktif halde tutulması zorunlu kılınmıştır. UKOME kurulları ve trafik komisyonları bu doğrultuda karar alarak şehir için yolcu taşımacılığı faaliyeti yapan araçlarda ilgili yönetmelikte belirtilen standartlara uygun kamera ve kayıt cihazının bulundurulmasını ve aktif halde tutulmasını istemektedirler.”
Öte yandan 2 bin 385 adet taksi, 1331 adet minibüs, 1079 adet otobüs, 2 bin 107 adet servis aracı bulunan Muğla’da, bu araçlar için ilgili yönetmelikte belirtilen özelliklere sahip cihaz tedarik ve montaj servisi bulunmadığı belirtildi.

AdminAdmin