YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 30-03-2024 12:59

SAATCI: BUNUN ADI YAPAY ZEKA DEĞİL YAPAY AŞAĞILIKTIR

SAATCI: BUNUN ADI YAPAY ZEKA DEĞİL YAPAY AŞAĞILIKTIR


SAATCI: YAPAY ZEKA ÜRÜNÜ SAHTE SES KAYITLARINA TEVESSÜL EDENLERİ LANETLİYORUM

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.
Seçimlere saatler kala sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapılmaya başlandı. Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik yapılan algı oyunlarına yapay zeka ile üretilmiş sahte dokümanlar da dahil edildi. Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve Deepfake denilen yapay zeka ürünü ses kaydında Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’ya yönelik montaj kayıtlar yayınlandı. Söz konusu gerçeği yansıtmayan kayıtlarda Saatcı, seçimleri kaybettiğini ve algı yapmaya devam edeceklerini söylüyor. Ses kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının hemen ardından Saatcı’nın hukukçu kurmayları hemen harekete geçerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. 
Kendisiyle ilgili paylaşıma sokulan asılsız montaj ses kaydıyla ilgili katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yapılanları sert bir dille eleştirdi. Yapay zekanın yanlış ellerde çok tehlikeli bir seviyeye geldiğini anlatan Saatcı, “Bunun adı Yapay Zeka değil, yapay aşağılıktır. Bunu yapanlar insan olamaz. Buna tevessül edenleri lanetliyorum. Bununla ilgili avukat arkadaşlarımız suç duyurusunda bulundu. Şeytan papucu dikenler yapıyor bunu. Kim yaptıysa aşağılıktır. Böyle şey mi olur ya. Ayıptır. Bu bir er meydanıdır. Çıkarsın mertçe yarışırsın. Kim seçilirse eyvallah der geçersin.” dedi.
Kayıtların adayları birbirine düşman edilmek için özellikle tasarlandığı iddiasında da bulunan Saatcı şöyle konuştu: “Şunu da yapabilirler. Bizi de, Alim beyi de, Muhammet beyi de sevmeyenler vardır. Kendi partilerimizden de bizi sevmeyenler vardır. CHP’den MHP’den de arkadaşları sevmeyenler vardır. Yaparlar bunu. Sanki birbirimize yaptırmışız gibi olur, birbirimize düşeriz. Bu ve bunun gibi ahlaksız oyunlara kimse inanmasın. Ben seçim çalışmalarım boyunca bütün aday arkadaşlarıma olanları konuştum. Kamunun ayan beyan bildiği şeyleri tekrar ediyoruz meydanlarda. Ama bilinmeyen bir şeyi ben ortaya koymuyorum. Benim bildiğim çok şey var. Ama hiç birini konuşmam konuşamam. O bende gider. Biz insanların özelini kötüleyerek bir yerlere varma anlayışını kirli siyaset olarak biliriz. En başta da söylemiştik, aman ha oyunlara gelmeyelim demiştik. Nitekim, seçimi kaybedeceğini anlayanlar son 24 saatte kirli oyunlarını devreye soktular. Komik çırpınışlar için diyorum ki; Siz ne yaparsanız yapın ama halkımızın iradesiyle ve gerçek zekasıyla sakın ha oynamayın. Zaten, gereken cevabı da sandıkta alacaksınız. Sizlerle önce Pazar akşamı Beşkaza Meydanı’mızda zaferimizi kutlayacağız, sonra da Fethiyemiz için hep birlikte yine çok güzel işlerin altına imza atacağız.”

AdminAdmin