BODRUM
Giriş Tarihi : 11-10-2023 12:11

İlber Ortaylı 'Cumhuriyet' Söyleşisine Katıldı

İlber Ortaylı 'Cumhuriyet' Söyleşisine Katıldı

 

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), geleneksel üye buluşmaları toplantısında Cumhuriyet'in ilan edilişinin 100'üncü yılına özel olarak tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı konuk etti.

BESİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan geleneksel üye buluşmalarında Nazlıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının ve kanunların öngördüğü esaslara uygun olarak, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı kalarak; esnaf, sanayici ve iş insanlarının sanayi, ticari, sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeyinde demokratik ve planlı bir şekilde gelişmesini sağlamaktır. Bu bağlamda teknoloji, sermaye, fikir alışverişi, eğitim ve 3'üncü düzeye ulaşmasına, yeni iş sahalarının açılmasına öncülük etmektir. Bu buluşmamız bu nedenden dolayı çok özel. BESİAD'ın 21'inci yılında Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlamamızın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihimize değerli bilimsel araştırmaları ile ışık tutan, yakın tanığı Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamızı ve sevgili Metin Uca'yı konuk etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. BESİAD olarak böylesi önemli bir tarihte, böyle bir değeri sadece BESİAD üyelerimizle değil, Bodrum'da yaşayan, Bodrum'a değer katan Bodrum halkımıza Cumhuriyetimizin hediyesi olarak sunmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Metin Uca'nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. İlber Ortaylı yaklaşık 2 saat süresince cumhuriyet tarihine ışık tutacak bilgiler vererek, Cumhuriyetin İlanından bugüne kadar geçen sürede yaşanılan olayları ve gelecek ile ilgili görüşlerini izleyicileri ile paylaştı.

AdminAdmin