MİLAS
Giriş Tarihi : 20-06-2023 15:40

Milas Belediyesi Fahiş Fiyatlı Satışa DUR Diyecek!

Milas Belediyesi Fahiş Fiyatlı Satışa DUR Diyecek!

Milas Belediyesi Fahiş Fiyatlı Satışa DUR Diyecek!

Milas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki Labranda Su’yun tüketiciye yüksek fiyata ulaştığı şikayetleri üzerine çalışma başlatan Milas Belediyesi, damacana suda taban ve tavan satış fiyatları belirledi. 
Tüketiciye piyasa koşullarından daha yüksek fiyata Labranda Su damacana satışı yapıldığı iddialarına ilişkin inceleme başlatan Milas Belediyesi, bayi satış taban ve tavan fiyatlarını belirledi. Buna göre su bayileri, belirlenen fiyatlar dışında tüketiciye su satışı yapamayacak. Yapıldığı halde sözleşme hükümleri kapsamında idari yaptırım uygulanacak.

KOMİSYON SÖZLEŞMELERİ REVİZE ETTİ

Labranda Su bayi damacana satış fiyatlarındaki artan şikayetler üzerine geçtiğimiz yıl komisyon oluşturulmuş, komisyon bayilik sözleşmeleri maddelerini tek tek inceleyerek yeniden revize etmişti. Sözleşmenin 8. maddesi gereğince bayilerin damacana satış fiyatlarının yeniden değerleme oranı ve piyasa satış fiyatları dikkate alınarak bölgesel olarak belirlenmesi için Milas Belediyesi Encümeni’ne yetki verildi. Belediye Encümeninin yaptığı müzakere sonucunda bayilerin müşterilerine damacana satış fiyatlarının taban ve tavan fiyatları belirlendi. Listedeki fiyatlara uymayan bayilerin sözleşme hükümleri uyarınca yaptırım uygulanacağı bildirildi.

“HAKSIZ KAZANCA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Labranda Su’yun Milas için bir değer olduğunu ifade eden Milas Belediyesi Labranda Su İşletme Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sularımızın vatandaşlara en hijyenik koşullarda sunulması için yapılan çalışmaların yanında, en uygun fiyatla ulaşması için de çaba gösteriyoruz.  Milas halkının her zaman temiz, sağlıklı, güvenilir ve ucuz suyu tüketmesini sağlamak için Labranda Su’ya zarar verilmesine izin vermeyeceğiz.” denildi.

AdminAdmin