MUĞLA
Giriş Tarihi : 17-05-2023 11:40   Güncelleme : 17-05-2023 12:20

Muğla'da 28 Engelli 1 Günlük Asker Oldu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 28 engelli, düzenlenen törenle yemin etti. Duygusal anların yaşandığı törende, askerliğini yapan engellilerin mutluluğuna aileleri de ortak oldu.

Muğla'da 28 Engelli 1 Günlük Asker Oldu

Muğla'da askerlik yapamayan 28 zihinsel ve bedensel engelli vatandaş, Temsili Askerlik Uygulaması kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu. Törende Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bayrak geçişiyle de protokolü selamladı.

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz törende yaptığı konuşmada: "Temsili askerlik uygulaması dünyada tek olması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. İçinizdeki heyecan, kararlılığı görmek bizlere manevi güç vermiştir. Yüreği vatan sevgisi ile dolu bu gençlerin jandarma saflarına katılmasını sağladınız. Onları bugüne getiren siz anne ve babaları kutluyorum. Sevgili gençler, bugün üniformalarınızı giydiniz. Askerliğin temel eğitimini başarıyla icra ettiniz. Birlik ve beraberlik duygusunu yaşadınız. Şimdi yemin edeceksiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Engeller, vatana sadakat ve hizmetle aşılır" dedi.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ederiz. Bugün 1 günlük askerlik yaptık, bayrağımızın gölgesinde ant içtik. Ordumuza olan güvenimiz bir kat daha arttı. Çocuklarımızın 1 günlük de olsa askerlik hatıraları oldu. Cumhuriyetimiz, vatanımız için canımızı vermeye hazırız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye konuştu.

Törende İl Jandarma Komutanlığı Zıpkınlar Komando Taburu tarafından hazırlanan gösteri ile arama kurtarma köpeğinin gösterisi büyük beğeni topladı. Törene, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan, Mehmet Eriş, kurum müdürleri le engelli aileleri ve askeri erkan katıldı.

AdminAdmin