FETHİYE
Giriş Tarihi : 18-09-2023 11:48

Yörükler Nif’te Eğlendi

Yörükler Nif’te Eğlendi

Yörükler Nif’te Eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

 


Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına özverili bir faaliyet yürüten Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi katkılarıyla unutulmaz bir organizasyona imza attı. Nif Mahallesi Gedre Mevkii’nde gün boyu devam eden Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gerçekleşen etkinliğe Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılım sağladı.

 


ŞENLİK KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI 


Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı kortej yürüyüşü ile başladı. Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkan ve üyeleri ile bölge sakinleri davul zurna eşliğinde yürüdü. Develerin de yer aldığı yürüyüşün ardından program Yörük oyunlarından oluşan yarışmalar ve konserler ile devam etti.

 


TÜRKÜLER ŞENLİĞE RENK KATTI 


Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı aynı zamanda Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ile Engin Alacapunar’ın sunuculuğunu yaptığı Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği’nde katılımcılar anonslar ve davul zurna eşliğinde alana giriş yaptılar. Mahalli sanatçılar İsmail Uzunoğlu, Kısmet Dev, Aysun Karasaçlı, Sabahattin Kundakçı, Talip Demirci, Medet Topçu türküleri ile şölen alanındaki vatandaşları coştururken; katılımcılar Göcek Yörük Göçerleri ve Karaçulha Ekibinin birbirinden güzel yöresel oyunlarına eşlik ettiler.

 


YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASI GEREKTİĞİNİ DİLE GETİRDİLER 


Şenliğe katılan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Fethiye Belediye Meclis Üyesi Hikmet Selçuk, AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, iş insanı Ali Fatih Çoban, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Fethiye Belediyesi Kültür İşler Müdürü Halime Ok, Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Toros Yörükleri Türkmen Federasyonu Başkanı aynı zamanda Seydikemer Yörük Türkmen ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı aynı zamanda Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak; Yörük kültürünün yaşatılması adına bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirttiler. 

 


AĞALIK İHALESİ KIRAN KIRANA GEÇTİ


Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği ağalık ihalesi kıran kırana geçti. İhalede yer alan katılımcılar ağalığı kazanmak adına büyük mücadele verdi. Ağalık ihalesini 100 bin TL ile Milas’ta faaliyet gösteren Nif Mahallesi’nden iş insanı Salih Topçu kazandı. Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yalçın, iş insanı Topçu’ya teşekkür plaketi takdim etti. 


Ardından konuşmalara geçildi. Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yalçın yaptığı konuşmada, “Bölgemizin kültürel zenginliklerinden biri olan Yörük kültürünü ve geleneklerini yaşatmak adına özverili bir çalışma yürütüyoruz. Yörük oyunları bu kültürün en önemli parçasıdır. Bu oyunlar, Yörüklerin zorlu yaşam koşullarına ve doğaya olan uyumuna dair önemli ipuçları vermektedir” şeklinde ifadeler kullandı.


Nif Mahallesi Muhtarı Ferat Uysal konuşmasında, “Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği’nin hazırlanmasında öncülük eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Sayın Alim Karaca, dernek yöneticilerimize ve gönüllülere teşekkür ediyorum” dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’nin 41 mahallesine hizmet etmeye devam ediyoruz. Kimsenin siyasi görüşüne bakmadan, tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Yerel seçimlere 6 ay kaldı ve bizler yine adayız. Takdir halkımızın. Bizler elimizdeki yetkiyi sizler için kullanmaya devam edeceğiz. Tüm ekonomik zorluklara rağmen mazeret üretmeden hizmet ediyoruz. Ben de bir Yörük çocuğum ve sizlerden birisiyim. Mahalleniz için sosyal tesis istemiştiniz, onun da açılışını en kısa sürede yapacağız” diye konuştu.

 

 


ŞABAN GÜRSOY ŞENLİĞE KATILAN HERKESİ OYNATTI


Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği finalinde Türk Halk Müziği’nin sevilen seslerinden Şaban Gürsoy sahne aldı. Söylediği türkülerle şölen alanını coşturan Şaban Gürsoy, tüm vatandaşları oynattı.

AdminAdmin