MİLAS
Giriş Tarihi : 18-10-2023 18:24   Güncelleme : 19-10-2023 10:48

Yörükler Yeniden ‘’Kiriş’’ dedi...

Yörükler Yeniden ‘’Kiriş’’ dedi...

Yörükler Yeniden ‘’Kiriş’’ dedi...

iles/uploads/1697642790-a4fd1291531d430a42d3.jpeg" style="width: 550px; height: 365px;" />Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Olağan Genel Kurulu Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesinde yapıldı.
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Olağan Genel Kurulu Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesinde gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde başkan Mevlüt Kiriş, gerçekleştirdikleri tüzük değişiklikleri ile Cumhuriyetin 100. yılına gençlik ve kadın kolları ile danışma kurulu oluşturarak girdiklerini ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlayacaklarını kaydetti.


Genel kurula; dernek üyesi de olan 23. dönem milletvekili Fevzi Topuz, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Savaş Ergül, THK Milas Şube Başkanı Faik Baklan, Milas Ziraat Odası Onursal Başkanı İsmail Atıcı, derneğin Hanım ağası İlknur Öner, MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İlhan Şimşek, Bahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Karacan, Menteş Mahallesi Muhtarı Bayram Arıcı, Ahmetçavuş Hayıtlı Mahallesi Muhtarı Ayhan Demirçivi, Hacı İlyas Mahallesi Muhtarı Mehmet Çoban, Kızılcayıkık Mahallesi Muhtarı Mehmet Akar, Yaşyer Mahallesi Muhtarı Celil Kıran ve dernek üyeleri katıldı.


Tek listeyle gidilen seçimde güven tazeleyen dernek başkanı Mevlüt Kiriş yaptığı konuşmada kimseye kırgın olmadıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 100. Yılında ve Cumhuriyet Bayramımıza günler kala Genel Kurul yapmanın büyük heyecanı içindeyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkarak, ülke olarak bölgemizde daha da güçlenerek yürümeye ve Türk Devletleri ile birlikte dünyaya yürüyen Türklerin mührünü vurmak için mücadele vermekteyiz. Tabii ki de bu hedefte yürürken önümüze şer odakları çıkabilir, enerjimizi azaltabilir, yolumuza setler gerebilirler. Ancak biz yürüyen Türkler birlik ve beraberliğimiz sayesinde ve atalarımızın bize miras bıraktığı Türklük, Yörüklük kimliğini ortak bir paydada buluşturarak bu engelleri aşacağız. Genel Kurulumuzun kıymetli üyeleri, sizlere çok teşekkür ederiz. Bu ve bundan önceki yönetimlerimize güvendiniz. Bizleri tekrar göreve seçtiniz. Sizlerden Allah razı olsun. Sizleri mahcup etmeyeceğiz. Bundan sonra daha da çok çalışarak Yörüklüğümüzü her platformda anlatıp, yaşatacağız ve çocuklarımıza, gençlerimize özümüzü hatırlatacağız. Kuruluşumuzdan bugüne aramızdan ayrılanlar, vefat edenler, kendilerine yeni yollar çizenler de olabilir biz hiç kimseye kırgın değiliz. Bizlerle yol yürüyen siz kıymetli üyelerimiz bizlere daha da çok güç verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Derneğimizin kapıları herkese açık, kendini bilen Yörüklük şuurunu yaşayan yaşatan herkes bizim için kıymetlidir. Bugüne kadar hizmetini ve enerjisini bizlere ayıran kurucu üyemiz Mehmet Kara başkanıma, kurucu üyemiz ve en son yönetime kadar yanımızda duran benim Akşemsettin'im olan Abdullah İnpınar hocama ve ismini sayamadığım bütün üyelere ayrı ayrı teşekkür ederim.
27 Ekim 2023 Cuma günü Kızılcayıkık Mahallemizde, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Muhtarımızın desteği ile Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir toy yapacağız. Bütün üyelerimiz, siz misafirlerimiz ve tüm Milas halkını şimdiden davet ediyoruz. Genel Kurulumuzun tekrar hayırlı olmasını diliyorum, yönetim, denetim; asil ve yedeklerine seçilen yeni üyelere başarılar diliyorum. Daha çok çalışacakları ve emek verecekleri 2. Yüzyıla adım atmış bulunmaktayız. Daha da çok başarılı olacağız. Rabbim emeklerimizi boşa çevirmesin. Ne Mutlu Türküm diyene Ne Mutlu Yörük olana...”
Mevlüt Kiriş, dernek tüzüğünde yaptıkları değişiklikle gençlik ve kadın kollarının yanı sıra yaşlı üyelerin deneyim ve tecrübelerinden faydalanmak üzere danışma kurulu oluşturduklarını söyledi.
Kiriş ayrıca yine yaptıkları bir tüzük değişikliği ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine dernek olarak burs sağlayacaklarını da vurguladı.

AdminAdmin