BASIN
Giriş Tarihi : 07-06-2023 11:55

AYD’den Fatih Altaylı’nın Kılıçdaroğlu Hakkındaki Sözlerine Kınama !

AYD’den Fatih Altaylı’nın Kılıçdaroğlu Hakkındaki Sözlerine Kınama !


Fatih Altaylı’nın  “Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yerine Merzifon eşeği de aday olsa yüzde 48 alır” açıklamalarına Anadolu yayıncılar Derneği (AYD) sert tepki gösterdi. 
Yapılan açıklamada, Fatih Altaylı “Oraya ismini anmak istemediğim ama çalışkanlığı ve Merzifonlusu ünlü bir canlıyı bağlasa idiniz, o da zaten ikinci turda en az yüzde 48 alırdı.” Diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili skandal ifadelere yer vermiştir.  Bununla da kalmayıp “Eve gelen köpek sevindirir, Kılıçdaroğlu sevindirmez” gibi birtakım cümleleri kurmaktan da geri kalmamıştır. Bu ifadeler kabul edilebilecek ifadeler değildir. Basın özgürlüğü adı altında kişisel hak ve özgürlükler konusunda sınırı aşan küfür ve hakaret içeren cümleler kuran kim olursa olsun kınadığımızı ifade etmek isteriz. 
Anadolu yayıncılar Derneği’nden yapılan açıklamada bu çirkin ifadelerin bırakın bir parti genel başkanı olmasını herhangi bir insana yapılamayacağı ifade edildi. 
Kılıçdaroğlu’na yapılanın terbiyesizlik olduğu, bunun dışında seçmenin de aşağılandığı ifade edilmiştir.  Altaylı’nın seçmene de bir nevi Yüzde 48’e “Önünüze eşek gelse, oy vereceksiniz” dediği vurgulandı. 
“Seçim sürecinde göklere çıkararak destek oldukları bir Genel Başkana kazanamayınca aşağılık bir dille saldırmak, hakaret etmek doğru değildir” şeklinde devam eden açıklamada Gazeteci Fatih Altaylı kınandı.

AdminAdmin