CUMHURBAŞKANI
Giriş Tarihi : 08-08-2023 16:36

Erdoğan, Akbelen İle İlgili Konuştu

Erdoğan, Akbelen İle İlgili Konuştu

Erdoğan, Akbelen İle İlgili Konuştu

“Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmek”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan; Akbelen Ormanı’ndaki direnişçilere de sert tepki göstererek “Kampanyanın ağaç hassasiyetiyle izahı mümkün değil. Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” dedi


Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalar yaptı. Akbelen Ormanı’ndaki direnişçilerle ilgili de konuşan Erdoğan şunları söyledi; “Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın. Bir tane 'ağaç diktik' diyemezler. Ama biz AK Parti hükümeti olarak milyonlar değil milyarlarca ağaç diktik. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum, başaramadınız, başaramayacaksınız. Ülkemizin kalkınma kervanını yürütmeye odaklanırken; maşaları ve sahiplerini kendi kinleriyle baş başa bırakıyoruz. Kampanyanın ağaç hassasiyetiyle izahı mümkün değil. Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.” dedi.


“Kemerköy Termik Santrali Ülkemiz İçin Önemli Bir Milli Değer Konumundadır”


Son 10 yıldır kirli tuzakların sayısız örneğini gördük. Gezi olaylarından 15 Temmuz'a birçok hadiseyi atlattık. Kemerköy Termik Santrali yıllık 1 milyar dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Ülkemiz için önemli bir milli değer konumundadır. Santralin mevcut kömür kaynağı tükenmek üzere olduğu için yeni kaynaklar bulması gerekir. Son 21 yılda Türkiye toplamda 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Hedefimiz bu rakamı 7 milyara yükseltmektir. Ülkemizde yürütülen kampanyaları 'ağaç sevgisi' veya 'çevre hassasiyetiyle' izah edilemeyecek bir gerçektir." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin