KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-06-2023 19:39

Hayalhane Tiyatro ekibine prestijli ödül...

Hayalhane Tiyatro ekibine prestijli ödül...



Ege Tiyatrolar Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. 
Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, yarışmanın jüri üyeleri başta olmak üzere Ege Bölgesi'nden çok sayıda tiyatrocu katıldı. 
Barıştan yana olan bütün sanatçılara adanan organizasyon, kültür merkezinin bahçesinde organize edilen kokteyl ile başladı. 
Kokteylin ardından program, kapalı alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 
Daha sonra Özdemir Nutku'nun sanatçı dostu Altuğ Dilmaç ve Metin Kiper dinleti sundu.
TOPLAM 34 ÖDÜL VERİLDİ
Sonrasında konuşmalarla süren programda, Özdemir Nutku' nun tiyatrocu kızı Zeynep Nutku, Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, ve  İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Özkan Ataklı, duygularını ifade etti. Akşamın erken saatlerinde başlayan etkinlik, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Jüri üyelerinin de plaketle onurlandırıldığı törende, Özdemir Nutku İzmir Değer Ödül, Özdemir Nutku Bölge Ödülü, Özdemir Nutku Emek Ödülü, Hülya Nutku Özel Ödülü, Yılın Afiş Tasarımı, Yılın Özgün Müziği, Yılın Hareket Düzeni, Yılın Işık Tasarımı, Yılın Kostüm Tasarımı, Yılın Dekor Tasarımı, Yılın Ansambl Oyunu, Yılın Genç Kuşak Oyuncusu, Yılın Genç Kuşak Kadın Oyuncusu, Yılın Yardımcı Erkek Oyuncusu, Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu, Yılın Erkek Oyuncusu, Yılın Kadın Oyuncusu, Yılın Yönetmeni, Yılın Oyunu kategorilerinde ödenekli ve ödeneksiz olmak üzere toplam 34 ödül verildi.
Muğla'dan Hayalhane Tiyatro ekibi Mehmet Topbaş'ın yazıp yönettiği "3.Sayfa" Oyunu ile "Yılın Müzik Tasarımı" ve "Yılın Hareket Düzeni"  kategorilerinden aday gösterilirken. Yılın Hareket Düzeni Ödülünü Mehmet Topbaş ve Şennur Ecmen aldı.
"ÖDÜLÜ ATATÜRK'E İTHAFEN ANLIYORUM" 
Hayalhane 2 Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni ödül  Mehmet Topbaş ödülü aldıktan sonra yapmış olduğu konuşmada; "2 gün Sonra 16. yaşına girecek olan Hayalhane2Oyuncularına en güzel doğum günü hediyesi oldu. Ege'nin en prestijli ödül töreninde bu anlamlı ödüle bizi layık gören Değerli juri üyeleri başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen tüm herkese Teşekkür ederim. 3.Sayfa tüm katledilen kadınlarının ruhuna ithafen yazılmış bir oyundur. Bu ödülü kadınlara özgürlük tanıyan sanata ve sanatçıya sahip çıkan bizlere özgür bağımsız demokratik bir ülke bırakan M. Kemal Atatürk'e ithafen alıyorum" dedi

AdminAdmin