GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2023 14:10

SEYDİKEMER’İ TÜRKİYE YÜZYILINA TAŞIYACAK PROJEDE GELİNEN SON NOKTA GÖRÜŞÜLDÜ

SEYDİKEMER’İ TÜRKİYE YÜZYILINA TAŞIYACAK PROJEDE GELİNEN SON NOKTA GÖRÜŞÜLDÜ

BAŞKAN AKDENİZLİ: “OSB İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Cumhuriyet’in 100. Yılında Seydikemer’in değerine değer katacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinde gelinen son aşama Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Seydikemer’de 2 Haziran 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanarak tüzel kişilik kazanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesinin arsası Milli Emlak Müdürlüğü’nden satın alındı. Toplam alanı 1.143.843 m2 olan Seydikemer TDİOSB’nin arazi bedelinin tamamı ise Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde bulunan kuruluşların katkıları ile karşılandı.

Seydikemer TDİOSB’de gelinen son aşama Seydikemer Kaymakamlığında yapılan toplantıda görüşüldü. Muğla Valisi İdris Akbıyık toplantıda; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz ile bir araya geldi.

Projedeki çalışmalarla ilgili gelinen son durum hakkında bilgi alan Muğla Valisi İdris Akbıyık, Seydikemer’i Türkiye Yüzyılına taşıyacak alt yapı ve üst yapı projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Muğla Valisi Akbıyık, Seydikemer ve bölgenin istihdamını arttıracak, ekonomik ivmeyi güçlendirecek projeye her türlü desteği vereceğini söyledi.

Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer Kaymakamlığımızda Valimiz Sn. İdris Akbıyık başkanlığında Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi’nin toplantısına Kaymakamımız Yıldız Büyüker ve OSB Genel Müdürümüz Tayyar Şaşmaz ile katılım sağladık.

Projede gelinen noktada, istişare ve değerlendirmelerimizi yaptık. Seydikemer’imizin ekonomisi ve istihdamı gibi birçok alanda kalkınma niteliğinde olan OSB için çalışmalarımız devam ediyor. Seydikemer TDİOSB’nin hizmet vermeye başlayacağı günü dört gözle bekliyoruz” dedi.

AdminAdmin