MUĞLA
Giriş Tarihi : 28-07-2023 17:48   Güncelleme : 28-07-2023 18:01

Engelsiz Plajlarla, Denizlerde Engeller Kaldırılıyor

Engelsiz Plajlarla, Denizlerde Engeller Kaldırılıyor

Engelsiz Plajlarla, Denizlerde Engeller Kaldırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde 21 plajda kurduğu sistemle engelli vatandaşların denize girmesini sağlıyor.

Engellilerin hayatın her alanında yer almaları için uygulamaya konan engelsiz plaj projesi sahil bantlarının tam ortasına yapılıyor.

Türkiye’nin ve Dünya’nın en gözde plajlarına sahip olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi 21 plajda engelli vatandaşların güvenle denize girebilmeleri için yürüyüş platformu, özel soyunma kabinleri hayata geçirdi ve yüzer şezlonglar yardımı ile engelli vatandaşların refakatçisi eşliğinde denize girebilmelerini olanak sağlıyor. İl genelinde hayata geçirilen engelsiz plajlardan Milas ilçesinde 3,   Bodrum ilçesinde 7, Dalaman ilçesinde 2, Datça ilçesinde 5, Fethiye ilçesinde 2, Ortaca ve Ula ilçesinde 1 adet bulunuyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği Engelsiz Plajlar projesi ile engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılmalarını ve hayatın her anına dahil olabilmelerini hedefliyor. Bu nedenle Engelsiz Plajlar tenha ve uzak noktalara değil, sahil bandının tam ortasına yapılıyor. Ayrıca Engelsiz Plajlar sayesinde engelli aile bireyinin güvenle denize girmesi aileleri de rahatlatıyor.

Aydoğan, “Engelsiz Plaj Projesi ile Denize Rahatlıklar Girebiliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz plajlar hizmetinden faydalanan Ortaca’lı Salim Aydoğan engelsiz bu uygulamanın kendileri için çok değerli olduğunu ve diğer vatandaşlar gibi deniz ile buluşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aydoğan, “Engelsiz plaj uygulamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yüzmeyi çok seviyorum. Bu sayede istediğimiz gibi denize girebiliyoruz. Denize girerken belediye çalışanları da bize çok yardımcı oluyor. Başta projenin mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

Ayrıca Datça’da engelsiz plajdan faydalanan Ömer Balan ise eskiden denize girme konusunda büyük zorluk yaşadıklarını söylerken artık rahatlıkla bu zevki tattıklarını vurguladı ve “Büyükşehir Belediyemiz sayesinde plaja rahatlıkla gelebiliyoruz.  Eskiden denize giriş ve çıkışta çok zorlanıyorduk. Şimdi böyle bir sıkıntımız yok. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin