FETHİYE
Giriş Tarihi : 20-09-2023 13:49

BAKIRCI "GEREKLİ MÜRACAATLARI YAPTIK"

BAKIRCI "GEREKLİ MÜRACAATLARI YAPTIK"

BAKIRCI

Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, GMG Kastamaonuspor’un hükmen mağlubiyetine karar verilmesi için soruşturma açılmasını talep ettiklerini belirtti.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, kendi evinde 1-0 yenildiği Kastamonuspor maçında “Sahada esame listesinde gösterdiği ancak Fethiye’ye bile getirmediği” futbolcusu Yusuf Talum ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanlığına müracaat ederek GMG Kastamaonuspor’un hükmen mağlubiyetine karar verilmesi için soruşturma açılmasını talep etti. 

10 Ekim 2023 Pazar günü Fethiye’de oynanan ve misafir takımın 0-1 skorla kazandığı Fethiyespor-Kastamonuspor maçında GMG Kastamonuspor kulübü esame sistemine Yusuf Talum isimli oyuncuyu Fethiye’ye getirmemesine rağmen varmış gibi listeye alarak büyük bir skandala imza attığı tespit edildi.

Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı ise konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Bakırcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yeni sezona başlarken hep toplantılarda söylediğimiz şey bütçeydi. Deplasmana git-gel hepsi bütçeyle oluyor. Yönetici arkadaşlarımın gayretleri ile ayakta kalan bir Esnaf Hastane’miz var. Bize çok büyük destekleri var. Belediyemizin de bize katkıları oluyor. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Yeni sezona başlarken futbolcularımızın yaklaşık 5 milyon lira alacakları vardı. Onlara da Haziran ve Temmuz aylarında ödeyeceğimizi söylemiştik. Kendilerine ödemelerini yaptık. Yapılandırma çok önemliydi. Bugüne kadar ki vergi dairesi, sigorta, ÖTV borçlarını yapılandırdık. Burada zamanında yöneticilik yapmış kişiler şimdi 3 bin lira sigorta borcu var diye kulübe geldiler. Bunları da söylemeden geçemeyeceğim. Bir yemek parası borcu var diye kulübe geldiler. Yöneticilerimiz rahat olsun hepsini biz üstlendik. Belediyeye olan borcumuzu borçla kapattık. İnşallah geriye kalan borçlarımızı da ödeyeceğiz. Bundan önceki yöneticilerimiz de rahat olsun. Bazı arkadaşlarımız haklı olarak yönetime girmek istemiyor borç kalır diye. Kendileri de haklılar ama biz bunları aştık. Şimdi de aylık paralarda ödemeye başladık. İnşallah bu böyle devam eder. Yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Futbolcularımızı ve çalışanlarımızı hiç mağdur etmiyoruz. Kendi bütçemize göre takım kurduk, iyi de bir takım kurduk. Herkes Fethiyespor camiasına layık insanlar. İyi bir sezon geçirmek istiyoruz, yukarılarda bitirmek istiyoruz. Şampiyonluk çok zor bir şey. Çok büyük bütçeli takımlar var. Ama biz yine de bunlarla mücadele edebilecek bir takımız.

“Usulsüzlük var!”

“İki deplasman maçımızı berabere bitirdik. Lige iyi başladık. Biri iddialı takımlardandı. Bütçeleri bizden çok yukarda. Burada bir Kastamonuspor maçı yaşadık. Şanssızdık ve penaltı kaçırdık. Biz daha iyi top oynadık ama şans bizden yana değildi. 90.dakikada bir şanssız gol yedik bu mağlubiyeti hiç hak etmedik. Bu mağlubiyet bize geri dönecek. Kurallarda usulsüzlük var. 4 tane futbolcunun 1 tanesi eksik olduğunda takım sahaya çıkamıyor. 2001’li 4 futbolcudan biri olmadığı için usulsüzlük var. Biz bunları daha sonradan öğrendik. Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Bunun bir dönüşü olacak. Federasyon Çarşamba-Perşembe günü nihai kararı verecek. Müsabakanın tekrar oynanmasına gerek duyulabilir. Futbolcu kendisi burada olmadığını beyan ediyor. Bu işte bir ahlaksızlık var. Esame listesinde ilk 11’de gösteriyorsun. Bu arkadaş esame değişince yedek oluyor. Kendilerince nasıl bir senaryo yazdıracaklar göreceğiz. Biz federasyondan bu cevabı bekliyoruz, beklentimiz hükmen galibiyet. Bunda hakeminde suçluluğu var. Kontrol etmeleri gerekiyordu. Dördüncü hakemlerin tek tek bakması gerekiyor ve arkadaşı aramaları gerekiyordu. Büyük olasılıkla istediğimiz neticeyi alacağız gerekli müracaatı yaptık.

“Onlar bu takımı ayakta tutuyorlar”

İnşallah bu hafta Soma maçında seyircilerimizi geçen maçta olduğu gibi takımımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Onlar bu takımı ayakta tutuyorlar ve tutmaya devam edecekler. Zor günlerden geçiyoruz. Bunların sıkıntılarını çekiyoruz desteğini kimse esirgemesin. Hem eski borçları hem de yapılandırmaları ödüyoruz.70-75 kişilik altyapımızı 1000 kişiye çıkardık. Bunların hepsi bütçe. Daha iyi günlerde bu işleri aşıp rahat ederiz diye umuyorum.”

AdminAdmin