MUĞLA
Giriş Tarihi : 30-09-2023 12:19

CHP İl Başkanın ‘Gerçeğe Aykırı Bilirkişilik’ yapma suçundan yargılandığı ortaya çıktı

CHP İl Başkanın ‘Gerçeğe Aykırı Bilirkişilik’ yapma suçundan yargılandığı ortaya çıktı

CHP İl Başkanın ‘Gerçeğe Aykırı Bilirkişilik’ yapma suçundan yargılandığı ortaya çıktı

CHP Muğla İl Başkanı ve aynı zamanda il kongresinde de il başkan adayı olan Hüseyin Erol’un ‘gerçeğe aykırı bilirkişilik’ yapma suçundan yargılandığı ortaya çıktı.


Edinilen bilgilere göre; Erol’un 2011 yılında Köyceğiz İlçesi’nde Hukuk Mahkemesi dosyasında bilirkişi olarak görev yaptığı, mahkemeye ibraz ettiği bilirkişi raporunun gerçeğe aykırılığı iddiası ile savcılık soruşturmasına konu olduğu öğrenildi.


Erol’un, yapılan tespit neticesinde eyleminin Türk Ceza Kanunu’nun 276. maddesi uyarınca; “gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma” suçunu oluşturması nedeniyle yargılandığı tespit edildi.


MÜTALAA VERİLDİ


2013’te suçtan zarar gören tarafından Erol hakkındaki beraat kararına karşı yapılan temyiz başvurusu üzerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan tebliğnamede, dosyadaki eksiklikler göz önüne alınarak yeniden yargılama yapılması yönünde mütalaa verildi.


Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde, Hüseyin Erol hakkında 2020 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tanzim ettiği tebliğnamede Köyceğiz Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı bilgisi edinildi.


DOSYA ZAMANAŞIMINA UĞRADI


Erol hakkında verilen beraat kararının haksız olduğu ancak Yüksek Mahkeme’de bekleyen dosyanın aradan uzun bir süre geçtiği için zaman aşımına uğradığı ve bu nedenle de Erol hakkında TCK 276. maddesinde belirtilen “gerçeğe aykırı bilirkişili ve tercümanlık yapma” suçundan düşme kararı verildiği öğrenildi.

 

 

-Osman AKÇA

AdminAdmin